Pavić, najbolji vaterpolist svijeta: Ovo je priznanje reprezentaciji koja je u Londonu osvojila zlato

Foto: AFP

VRATAR Mladosti i hrvatske reprezentacije, Josip Pavić, uvjerljivo je pobijedio u izboru FINA-e, sa čak 47,5 posto glasova, a drugo mjesto pripalo je najboljem vaterpolistu Europe, Mihi Boškoviću.

> Veliko priznanje: Josip Pavić najbolji vaterpolist svijeta!

"Lijepo priznanje, bez lažne skromnosti, lijep poklon u blagdansko vrijeme. Ali, uvijek to ponavljam pa sam možda već i dosadan, to je priznanje reprezentaciji koja je u Londonu osvojila zlato, do toga smo došli momčadskom igrom i po meni je naša momčad bila naš najbolji igrač", skromno će sjajni vratar, koji je bio jedna od važnijih karika u uspješnom lovu na zlato u Londonu. 

"Na kraju je ispala najuspješnija godina iako smo zakazali na početku, na Europskom prvenstu u Eindhovenu gdje smo bili 9. No onda smo osvojili Svjetsku ligu i, naravno, vrh cijele naše sportske karijere i najveći uspjeh u povijesti vaterpola, zlato na Igrama i to na suveren i dominantan način kakav do sada nije bio viđen", rekao je Pavić.

U Londonu su redom padali Grčka, Španjolska, Italija, Australija, Kazahstan, SAD, Crna Gora te u finalu još jednom Italija, a Pavić je uvijek bio među najboljim pojedincima. Osim zlata u Londonu, Barakude su osvojile i Svjetsku ligu a Miho Bošković proglašen je najboljim vaterpolistom Europe pa s pravom možemo reći da je Hrvatska obilježila vaterpolsku 2012. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno se slažem. Ja sam očekivao da će netko od nas biti najbolji jer smo igrali najbolji vaterpolo. Da je bilo tko od 13-orice iz Londona izabran, bilo bi potpuno zasluženo", smatra Pavić.

Pavić je na vratima Barakunda više nego dostojno zamijenio velikog Franu Vićana, a uvjeren je da će i on, jednog dana kada se na to odluči, prepustiti mjesto među vratnicama hrvatske reprezentacije dostojnom nasljedniku.

"I nakon Vićana i mene dolaze mladi lavovi. Prije svih Marcelić iz Mladosti, koji je bio najbolji golman na juniorskom Svjetskom prvenstvu. Bijač iz Juga, Nižić, Jelovina iz POŠK-a. Ima ih dosta, mislim da će u Hrvatskoj uvijek biti dobrih golmana."

Pavić nema namjeru živjeti na staroj slavi i već se priprema za nove izazove u svojoj već sada bogatoj karijeri.

"Ostajem u Mladosti. Što se tiče reprezentacije, najveći cilj nam je Svjetsko prvenstvo u Barceloni, gdje se nadam da ćemo konkurirati za medalju iako ćemo biti u pomlađenom sastavu. Uvjeren sam da imamo snagu za ostanak u vrhu", istaknuo je Pavić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara