Perković i Šimić izborile finala EP

Foto: Hina

SANDRA PERKOVIĆ i Ana Šimić plasirale su se u finala EP u Zurichu, dok je hrvatska rekorderka u bacanju kugle Valentina Mužarić zapela u kvalifikacijama.

Najbolja svjetska diskašica Sandra Perković plasirala se u finale prebacivši kvalifikacijsku normu od 57.50 metara već u prvom pokušaju. Perković je u današnjim kvalifikacijama bacila disk na 63.93 metra i u subotnjem finalu (16.45 sati) ići će po svoje treće europsko zlato.
 
U finale skoka u vis plasirala se 24-godišnja Ana Šimić preskočivši 189 cm. Kvalifikacijsku norma je bila 194 cm, ali do te visine se nije ni došlo, jer se na kraju pokazalo da je dovoljno bilo preskočiti 185 cm.
 
Šimić je 180 cm preskočila u prvom, 185 u drugom, a 189 cm u trećem pokušaju. U kvalifikacijama je deset atletičarki preskočilo 189 cm, a još pet ih je ušlo u finale sa preskočenih 185 cm. Finale ženskog skoka u vis je u nedjelju u 15.16 sati.
 
U Zurichu nema naše najbolje visašice Blanke Vlašić, koja je zbog bolova u lijevom koljenu otkazala nastup na Europskom prvenstvu.
 
Hrvatska rekorderka u bacanju kugle 22-godišnja Valentina Mužarić hicem od 16.27 metara zauzela je 13. mjesto u kvalifikacijama, te se nije uspjela plasirati u nedjeljno finale.
 
U teškim, kišovitim vremenskim uvjetima Mužarić je imala samo prvi valjan hitac, dok je nakon podbačaja u drugom i trećem pokušaju namjerno prestupila.
 
Nažalost, ozljeda koljena koja je Valentini odnijela cijelo ljeto treninga pokazala se prevelikim hendikepom za našu mladu bacačicu koja je imala idealnu priliku plasirati se u finale, jer na bacalištu bilo tek 16 natjecateljica
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara