Platini protiv tehnologije u Europi: "Preskupo ulaganje za dva sumnjiva gola godišnje"

Platini protiv tehnologije u Europi: "Preskupo ulaganje za dva sumnjiva gola godišnje"

Foto: AFP

MICHEL PLATINI nastavlja se protiviti uvođenju tehnologije u nogomet. Predsjednik UEFA-e, koji je odgovoran za dosadašnje i buduće preobražaje Lige prvaka i europskih prvenstava, ipak nije toliko revolucionar kad se radi o tehnologiji koja bi spriječila, ili barem smanjila, sudačke pogreške.

Tehnologija na gol-liniji testira se ovaj tjedan na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu, no još nije bilo sumnjive situacije na kojoj bi se testirala.

Platini se još jednom dotakao te teme naglasivši kako i dalje vidi više minusa nego pluseva u priči oko tehnologije u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ulaganje u tehnologiju za natjecanja poput Lige prvaka, Europa lige i Europskog prvenstva bila bi preskupa. Radije bih uložio u razvoj lokalnih organizacija i nogometa nego trošio puno na tehnologiju", rekao je Platini i dodao:

"Problem je u tehnologiji općenito, gdje ona počinje i gdje završava? Tehnologija je korisna, ali treba negdje povući granicu.

"Tehnologija na gol-liniji u UEFA-inim natjecanjima koštala bi 50 milijuna eura u pet godina. Radije bih to potrošio na razvoj nogometa nego na tehnologiju zbog dva sumnjiva gola godišnje. To je puno novca po golu.

Poduprli smo petog suca, kojeg su svi prihvatili i mislim da ako ima dobre naočale, sudac može bez problema vidjeti je li lopta u golu ili izvan", zaključio je Platini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara