Počinje klizački spektakl: "Sve što vrijedi u ovom sportu dolazi u Zagreb!"

Počinje klizački spektakl: "Sve što vrijedi u ovom sportu dolazi u Zagreb!"

Foto: Srđan Vrančić / Cropix

"SVE što vrijedi u ovom sportu dolazi u Zagreb", najavila je predsjednica organizacijskog odbora Europskog prvenstva u umjetničkom klizanju Morana Paliković Gruden.

Najveća zvijezda natjecanja koje se u Zagrebu održava četvrti put je sedmerostruki prvak starog kontinenta Jevgenij Plushenko.

"Sigurno ću dati sve od sebe. Imam sedam europskih titula, volio bih uzeti još jednu ali ovog puta će biti teško."

30-godišnji Rus hrvatskim je novinarima otkrio tko mu je najveći konkurent na ovom ali i na svim ostalim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveći protivnik? Sam sebi sam najveći suparnik. Ne želim se natjecati s ostalim natjecateljima nego sa samim sobom. Imam dosta iskustva, 20 godina sam u ovom sportu i znam kako se natjecati. Ima dosta dobrih natjecatelja u Zagrebu, želim im sreću kao i samom sebi. Htio bih se natjecati sa samim sobom", poručio je Plushenko, istinska zvijezda u svijetu umjetničkog klizanja i trostruki osvajač medalja sa Olimpijskih igara.

"Ovo je priprema za budućnost, ne za neko posebno natjecanje. Ovo je test za mene, a i priprema za slijedeću godinu. Imam dosta i svjetskih titula, ali želio bih rušiti rekorde, popeti se na postolje na slijedećim Olimpijskim igrama", koje će se održati u njegovoj Rusiji, u Sočiju. Osim Plushenka, u Zagrebu će se natjecati 147 klizača iz 34 zemlje, ili ukratko rečeno.

"Jednostavno, sve što kliže i nešto vrijedi u tom sportu, dolazi u Zagreb." Predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden od ovog natjecanja ima velika očekivanja.

"Želimo pokazati da je Zagreb grad koji ne samo da voli sport, meni je stalo da klizanje u tom sportu ima svoje mjesto. Umjetničko klizanje u Hrvatskoj i Zagrebu je prisutno preko 135 godina." Natjecanje počinje sutra, traje sve do nedjelje, a Paliković Gruden vjeruje kako će Dom sportova biti dobro popunjen.

"Zagreb voli umjetničko klizanje, vjerujem da će ove godine dvorana biti puna. Mnogo stranaca je kupilo karte preko interneta, i sad imamo jako puno poziva i upita za prodaju karata."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara