Pojačanja u Zadru: Stigao centar Splita, trojac produljio ugovore

Foto: Luka Gerlanc / Cropix

NAPOKON se nešto pokreće u košarkaškom klubu Zadar. Na treninge je pristigao centar Splita Filip Kraljević, a nove dvogodišnje ugovore potpisali su kapetan Ive Ivanov, Ivan Batur i Marko Ramljak.

Upravo je ovaj potonji bio na meti kritika jer se potužio da nema za kartu do Zadra, pa je izazvao dosta ‘posprdnih’ komentara. Sportski direktor Branko Skroče je ipak, stao u obranu Ramljaka…

"Zamislite vi da negdje radite i da ste zadnji put dobili plaću u 5. mjesecu, a da cijelo vrijeme radite. Ti momci imaju i drugačijih obaveza, oni sami sebi plaćaju zdravstveno i mirovinsko i kad ne dobiju plaću, obavezni su platiti. Sami sebi plaćaju smještaj i hranu. Nisu bez obaveza. Netko će reći, on nema, ima plaću dvije do tri tisuće eura, a ja radim za dvije do tri tisuće kuna, pa imam. Istina je uvijek negdje između, po meni. Ramljak je igrač koji je uvijek davao sve od sebe, igrač energije ovog kluba. Puno mi je ljudi reklo da će mu poslati za put. Nije baš samo tako. On mora naći novi stan, mora platiti dvije rate unaprijed, a za to sve treba novac", ističe Skroče.

Na redu su pregovori s Markom Carom koji već neko vrijeme trenira sa Zadrom.

"Treba vidjeti što zapravo on želi. Želi li on ostati i igrati u Zadru ove godine. To svakako, ako i ostane, neće biti ugovor na 'žeton', nego godišnji ugovor jer mi na 'žeton' više nećemo uzimati igrače. Ako mu dođe bolja ponuda da može ići, kao što je recimo, bilo s Vrbancom. To se nama ne bi isplatilo i nećemo takve ugovore. Ako Marko želi igrati, ako struka procijeni da je to to, pokušat ćemo se dogovoriti", poručio je Skroče.

Skroče je dodao da je Šime Olivari i dalje na izlaznim vratima kluba jer želi pronaći klub u kojem će dobiti punu minutažu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara