Policija: Ostojića ne čuvamo od Torcide, to su većinom istinski navijači!

Foto:  Cropix / D. Klarić

"ČLANOVIMA obitelji Ranka Ostojića nije pojačana policijska zaštita zbog sumnji da bi se njemu mogli osvetiti članovi navijačke skupine Torcida zbog incidenta u Zelini nakon nogometne utakmice Zelina- HNK Hajduk odigrane 27. studenog 2012. godine u Zelini", izvijestio je glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš.

>>> PRIČA IZ ZELINE: Što su Indexu rekli svjedoci?

"Ovakve tvrdnje objavljene u srijedu 12. prosinca 2012. godine na portalu "Dalmacija news“ proizvoljne su konstrukcije koje ministar unutarnjih poslova i Ministarstvo unutarnjih poslova najodlučnije demantiraju. Krajnje je neprimjereno dovoditi, a smatramo i nekorektnim iznositi spekulacije da bi se članovi splitske navijačke skupine Torcida mogli osvetiti ministru unutarnjih poslova i članovima njegove obitelji. Na ovakav način članove navijačke skupine HNK Hajduk u kojoj većina predstavlja istinske navijače i ljubitelje nogometa i sporta, stigmatizira se i poistovjećuje sa onima kojima su sportska događanja samo povod za nasilništvo i huliganizam", tvrde u policiji.

Mjere osiguranja ministra Ranka Ostojića i članova njegove obitelji provode se provode se sukladno procjeni policije nakon izmišljene "afere izlisti“.

"Što se tiče tvrdnji da se ministar Ostojić odbio očitovati o postupanju policije nakon utakmice Zelina-Hajduk, podsjećamo da unutarnja kontrola, kao nadzorna služba nad radom policije i u sastavu Ministarstva unutarnjih poslova provodi postupak kako bi se ustanovilo je li tijekom postupanja policije nakon utakmice Zelina - Hajduk bilo prekoračenja zakonskih ovlasti. Vjerujemo da će isti postupak provesti i Povjerenstvo za rad po pritužbama u Ministarstvu unutarnjih poslova imenovano od Odbora za ljudska prava i nacionale manjine hrvatskog Sabora", zaključuje se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara