Policija objavila upute za navijače Dinama i Hajduka: "Ponašajte se fer, korektno i sportski!"

Foto: Screenshot: Index

NAJVEĆI hrvatski nogometni derbi između Dinama i Hajduka na rasporedu je u subotu u 15 sati, a zagrebačka policija objavila je na svojim stranicama upute za sve navijače koji će se danas popodne uputiti prema maksimirskom stadionu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nogometna utakmica između GNK Dinamo i HNK Hajduk koja će se odigrati u subotu, 17. svibnja u 15 sati je procijenjena kao utakmica visokog sigurnosnog rizika te će veći broj policijskih službenika iz PU zagrebačke i drugih policijskih uprava biti angažiran na osiguranju.
Ulazi za gledatelje se otvaraju u 13 sati te molimo da se čim ranije dođe na stadion zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona.
 
Na prostoru tržnice i poligona autoškole kod okretišta Borongaj, Hitrecovoj ulici i prostoru južnog ulaza na stadion Maksimir od 6 do 18 sati, temeljem prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba, bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje.

Također, temeljem Prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba i sukladno prosudbi policije po potrebi od 13 do 18 sati zabranit će se promet Maksimirskom cestom, Ulicom Svetice i Budakovom ulicom, prilikom dolaska i odlaska navijača.
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upozoravamo građane da u zonu stadiona te ostale prostore ne donose pirotehnička sredstva, sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje, transparente i znakovlje neprimjerenog sadržaja te alkoholna pića, a bezalkoholna pića da ne nose u staklenim bocama.

Na stadion se neće moći unositi kišobrani, upaljači, plastične boce i drugi tvrdi predmeti, te torbe i ruksaci.

Upozoravamo sve posjetitelje da u bližoj zoni stadiona Maksimir ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje niti na obližnjim prometnicama kako ne bi dolazilo do zastoja prometa.

Obzirom na ograničen broj parkirnih mjesta u zoni stadiona Maksimir, preporučujemo dolazak javnim gradskim prijevozom.
 
Mjere i radnje koje će poduzimati policija
 
Sukladno ovlastima iz Zakona o policijskim poslovima i ovlastima obavljat će snimanje i fotografiranje na prostoru stadiona te ostalih javnih mjesta gdje će se okupljati navijači. Poduzet će pojačane mjere osiguranja u zonama stadiona Maksimir te na širem gradskom području.
Obavit će pojačani nadzor i upravljanje i preusmjeravanje prometa na prilaznim pravcima stadiona Maksimir.

Poduzet će se potrebne mjere u cilju uočavanja i procesuiranja osoba koje preprodaju ulaznice ili ih stavljaju u opticaj na nedozvoljeni način.

Apeliramo na građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovjedi policijskih službenika i drugih službenih osoba (zaštitari, redari) kako u dijelu upravljanja prometom tako i u dijelu sigurnosnih mjera kako bi ovaj događaj protekao u redu i bez izgreda!
Mole se građani i svi posjetitelji utakmice da se pridržavaju uputa redarske službe i svih drugih službenih osoba organizatora.

Pozivamo sve građane, posjetitelje i navijače da se prije utakmice, na samom stadionu za vrijeme odigravanja utakmice i nakon utakmice ponašaju fer, korektno i sportski kako bi ova utakmica prošla u primjernom ozračju vrhunskog sportskog događaja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara