Pomozite Mamićima da spase obiteljski biznis: Savjetujte što dalje i je li vrijeme da Zdravko preuzme i klupu Dinama?

 

NIJE DOBRO. Ispadanje u pretkolu LP drugu godinu zaredom prijeti pustoši na tribinama Maksimira pridružiti i onu u do sada uvijek punoj klupskoj blagajni.

Dinamo je sezona prije toga hvatao skupine Lige prvaka, što mu je omogućavalo dvostruku dobit: Izlaganje najvrijednijih eksponata u najskupljem izlogu i ubiranje UEFA-inih milijuna za sudjelovanje.

To što je pri tome onima koji su se tamo natjecali služio za popravljanje gol-razlike, te izjednačavanje ili postavljanje negativnih rekorda natjecanja, kao i što je te povijesne blamaže u „najelitnijem nogometnom natjecanju“ uživo na Dinamovom stadionu pratilo po par tisuća namjernika, dok im je putem medija svjedočio cijeli svijet, nebitno je, jer osnovni smisao ovog Dinama je uvoz i izvoz.

Uigrani biznis poljuljan je već prošlog ljeta, kada je bečka Austrija izbacila Dinamo na zadnjoj stepenici prije hvatanja milijuna LP, pa se Dinamo morao zadovoljiti „siromašnom sestrom“, skupinom Europa Lige. Bila je to utješna nagrada koja nikoga nije utješila, najmanje sve malobrojnije Dinamove navijače, jer Dinamo je u „intertoto“ konkurenciji uhvatio tek bod.

Ovog ljeta ponovljen je recept „jeftino prodaj vlastito zlato, a skupo (ali nitko ne zna koliko, zašto i u kojem aranžmanu) kupi strance sumnjive kvalitete“, uz naravno dvosmjerni promet s Filijalom, ali opet se palo, ovaj put još pretkolo ranije i sada se treba boriti čak i za plasman u skupinu Europa Lige.

Oba puta to se dogodilo pod ravnanjem bratskog dvojca Zdravko i Zoran Mamić. Izvršni predsjednik i menadžer engleskog tipa i ove godine odverglali su priču o velikoj momčadi koja se sprema za još veće stvari, ali umjesto Barcelone ili Bayerna, na Maksimir dolaze AEL ili HJK.

Na novih deset igrača potrošilo se navodno isto toliko milijuna eura, ali i ove godine nema kompenzacije u vidu milijuna eura od LP i sada je već rutina bogaćenja i obrtanja sredstava i igrača ugrožena, barem u onom opsegu kojim se kretala do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to je najveći krivac Zoran Mamić, koji obnaša funkcije trenera i sportskog direktora, jer veliki neuspjesi momčadi u Europi, taktičke pogreške, te loša selekcija „pojačanja“, s iznimkom Soudanija (ali i on je protiv Aalborga odigrao najgoru utakmicu otkad je u Dinamu), pokazuju da nije kapacitet za nijednu od dvije tako važne uloge, a kamoli obje.

Pitamo vas zato kako dalje, jer Dinamo je ozbiljno bolestan, financijski i sportski. Molimo da se oglasite na našem forumu i Facebook profilu i pomognete prvaku, a najbolje argumentirane stavove i savjete braći i GNK Obiteljskom objavit ćemo u posebnom tekstu

Nadalje, Dinamu je hitno potreban trener, ali Magathi traže milijune i potpunu vlast, a te blagodati na Maksimiru rezervirane su samo za Odabranog.

Zato nam pada na pamet da Zdravko Mamić slijedi primjer svoje trešnjevačke verzije i preuzme i klupu Dinama, pa vas pitamo: 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara