Poraz hrvatske kandidature: Poljska prvi put domaćin rukometnog Eura

Foto: Dražen Aleksić / Cropix

NAKON Europskog nogometnog prvenstva ove godine kojem je suorganizator uz Ukrajinu, Poljskoj je pripalo samostalno domaćinstvo Europskog rukometnog prvenstva 2016. godine za muškarce.

Na posljednjoj sjednici Kongresa europske rukometne organizacije (EHF) dodijeljena su domaćinstva europskih prvenstava za 2016. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljska je s 27 glasova odnijela pobjedu ispred Hrvatske kojoj je pripalo 15, odnosno Norveške koja je dobila svega četiri glasa. Rukometni Euro će se u Gdanjsku, Katowicama, Lodzu, Krakowu i Wroclawu igrati od 17. do 31. siječnja 2016. godine.

Ženski Euro igrat će se u Švedskoj od 4. do 18. prosinca 2016. godine, a gradovi domaćini bit će Stockholm, Kristianstad, Göteborg, Helsingborg i Malmö.

Na istoj je sjednici EHF još jednom odbio i molbu rukometnog saveza Kosova za primanjem u članstvo. Kosovo od 2004. ima status pridruženog člana, ali EHF i dalje ne planira primiti taj savez u svoju organizaciju. Najavili su da će i dalje s IHF-om razmatrati taj slučaj. Kosovo je prije mjesec dana dobilo odbijenicu i FIFA-e, UEFA-e i Međunarodnog olimpijskog odbora. Ne može postati član niti jedne veće sportske orgnaizacije dokle god ga kao samostalnu državu ne prizna većina članica UN-a.

Novi član EHF postao je savez Velike Britanije koji je zauzeo mjesto Engleske i Škotske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara