Predsjednikova božićna poruka: Hajduk se uvijek mora boriti za prvo mjesto!

Foto: D. Klarić /Cropix

PRIJE nepune dvije godine Hajduku je mjesečno za plaće igrača trebalo oko pet milijuna kuna, pod ugovorom je na Poljudu živjelo oko 60 profesionalaca, a radna zajednica brojila je 50-ak zaposlenih.

Hajdukov je proračun iznosio 125 milijuna kuna, a za sljedeću godinu klub planira 72 milijuna kuna prihoda za pokrivanje svih rashoda. Kada se od te svote odbije kreditno zaduženje, dolazimo do iznosa od realnih 40-ak milijuna kuna. Hajdukov proračun smanjen je, dakle, za tri puta. 

Prepolovljen je broj igrača, kao i iznosi njihovih plaća. I uz štednju, Hajdukov je opstao u vrhu ljestvice HNL-a. Planirani proračun za narednu godinu temelje na - prodaji igrača. Od ulaznica mogu namaknuti 10-ak milijuna kuna u optimističnoj varijanti, jednako koliko i od sponzora. TV prava su zanemariva - oko milijun kuna.

Dakle, Hajdukova uprava sve nade polaže u prodaju. Tu biranja nema, na dražbi su svi, počevši od kapetana Marija Maloče. Hajduk tržištu nudi i Radoševića, Vršajevića, Caktaša te Vukovića. Od njih očekuje dobit u iznosu od sedam milijuna eura. Naravno, očekivanja su jedno, a realnost na nogometnom tržištu, nešto sasvim drugo.

Brbić:  Uefa je brza kad treba poslati kaznu, ali ne i kada nam treba pomoći!

Izvješće je novinarima jutros, prije blagdanske zakuske, ponudio predsjednik Uprave Marin Brbić. Klub još uvijek čeka odgovor Uefe nakon saslušanja Brbića u Nyonu zbog nepoštivanja financijskog fair-playa. Uefa zbog nepodmirenih obveza prijeti sankcijama pa je predsjednik pozvan na ispitivanje prošle srijede.

"Brzi su kad treba nama poslati kazne, ali ne i kad nam trebaju poslati odgovor. U svom izlaganju naglasio sam da čekamo rješenje Fife po pitanju naplate transfera Anasa Sharbinija. Fifa i Uefa trebale bi bolje surađivati i pokazati razumijevanje. Tražio sam da nam pomognu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa od sambe na Poljudu?

Kad će Brazilci na Poljud?

"Nemamo nikakvu službenu ponudu. sve je na usmenim dogovorima, a znate da od tih dogovora često bude jedno veliko ništa"

Predsjednik je potvrdio da će se Hajduk i u budućnosti oslanjati na prodaju svoje mladosti, što im nudi šansu za likvidnu sadašnjost.

"Mi jednostavno moramo stvarati igrače i prodavati ih. TV prava i sponzori, to je zanemariv novac. Ne očekujemo nove, veće sponzore, ali očekujemo više komercijalnih prihoda", naglasio je predsjednik.

Pri tome misli na suradnju poput one s tvrtkom Galeb, koja će izraditi donje rublje s Hajdukovim logotipom.

Toliko o financijama. Što je s rezultatskim ciljevima?

"Hajduk se uvijek mora boriti za prvo mjesto. Hajduk uvijek mora i izaći u Europu. Iako smo godinama iza Dinama, naša mlada momčad pokazuje veliki potencijal. Imamo i dobrog trenera. Hajduk je najbolje rezultate kroz povijest ostvarivao s igračima iz omladinskog pogona"

>>> OPŠIRNIJE: Pogledajte sve pogotke Hajduka ove sezone!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara