Pripreme za Srbiju i službeno otvorene

Pripreme za Srbiju i službeno otvorene

Foto: HNS 

IGOR ŠTIMAC, izuzev izborničkog, odrađuje i posao glasnika za javnost jer HNS već neko vrijeme "živi" bez PR  službe, pa su komunikacijski putevi do reprezentacije bitno suženi. Nakon jedinog treninga, koji je Hrvatska odradila prije testa s Južnom Korejom (15 sati) Štimac je novinare odveo na večeru, a na meniju se našao kompletan njegov mandat. Od Švicarske, do Koreje. Izbornik je zadovoljan ostvarenim, ponajprije zbog bodovnog salda, ali i činjenice da se uspio odmaknuti od "kontroliranog, mirnog" stila Slavena Bilića. Štimac traži okomitost i visoko postavljenu zadnju liniju, a ubojitost njegove Hrvatske dokazuje kroz analizu dosadašnje četiri kvalifikacijske utakmice i broju stvorenih prilika.

>>> Opširnije: Najveća prijetnja - čudo koje trpa u Bundesligi

>>> Pogledajte trening Hrvatske u Londonu

Istim ritmom Hrvatska bi trebala nastaviti na Craven Cottageu, gdje Štimca najmanje zanimaju oružja Choi Kang-Heea, južnokorejskog izbornika. Zanima ga pobjeda, ali prije svega opći dojam uoči utakmice svih utakmica 22. ožujka na Maksimiru. Izbornik ne krije da ne može dočekati Srbe, iako nam stižu tek za 45 dana. Ne brinite, poručio je, imam dovoljno iskustva i neću pogriješiti u pripremi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko starta s Mandžukićem?

Koreja i službeno označava početak priprema za Srbiju. Štimac je najavio da će u napadu šansu dati Oliću i Petriću, koji to svakako zaslužuju, kao što navijači zaslužuju vidjeti što iskusni duo još može dati reprezentaciji koju predvode sve mlađa lica. Od prve minute trebao bi startati vodeći strijelac Bundeslige Mario Mandžukić, u paru s Eduardom ili Jelavićem. Pletikosa je zacementiran na golu, Srna na desnom boku, te Šimunić na lijevoj strani uže obrane. Čini se da će i danas krenuti u paru s Vedranom Ćorlukom, mada bi Štimac morao steći i svoj dojam o Dejanu Lovrenu, koji je u "novoj Hrvatskoj" odigrao svega 45 minuta. Strinić drži lijevi bok, Vukojević i Modrić sredinu terena, a Rakitić i Kranjčar krila. U drugom poluvremenu izbornik će, vjerujemo, isprobati Ademija i Andrijaševića.

U londonskoj akciji nema Kovačića i Radoševića, koje će izbornik jasno priključiti uoči Srbije.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara