Priveden napadač na Duju Čopa: Unio mu se u lice i omalovažavao ga jer je prešao u Dinamo

Priveden napadač na Duju Čopa: Unio mu se u lice i omalovažavao ga jer je prešao u Dinamo

Foto: Hina

SPLITSKA policija pronašla je 22-godišnjaka koji se prije tri tjedna, na Staru Godinu, htio obračunati sa nogometašem Dujom Čopom. U popodnevnim satima, 31. prosinca prošle godine, verbalno ga je napao u trgovačkom centru Joker, unio mu se u lice i svašta izgovorio. Index je pisao o tom neugodnom događaju za tada još uvijek Dinamovog napadača. Čop je u međuvremenu potpisao za Cagliari.

Policija je protiv 22-godišnjaka koji je napao Čopa podnijela optužni prijedlog za članak 6. Zakona o javnom redu i miru te članak 1. Zakona o suzbijanju diskriminacije. Priveden je na splitski Prekršajni sud. Terete ga da je red i mir remetio na naročito drzak način te da je omalovažavao Čopa zbog njegovog prelaska u Mamićev klub. Za remećenje reda i mira zatražili su kažnjavanje do 30 dana zatvora, dok je za omalovažavanje zatražena novčana kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekršajni sudac saslušao je okrivljenog te ga pustio na slobodu. Nešto je priznao, nešto i ne.

Predmet je sudac stavio u tzv. redovnu proceduru. Suđenje se nastavlja početkom veljače, kada bi trebao saslušati tri svjedoka. Zasada nije u planu da se ispita Čop.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara