Prosinečki za Index: Žao mi je zbog Eduarda, ali svi znamo tko vodi hrvatski nogomet

Prosinečki za Index: Žao mi je zbog Eduarda, ali svi znamo tko vodi hrvatski nogomet

Foto: Getty Images/Guliver Image

OPROŠTAJ Eduarda da Silve od reprezentativnog dresa, sportska je priča dana u Hrvatskoj. Vezano za tu temu, zamolili smo Roberta Prosinečkog da prokomentira Duduovu odluku.
 
 
Roberte, vi ste bili u stručnom stožeru Slavena Bilića dok je on bio na kormilu reprezentacije i odlično poznajete Eduarda, i kao igrača i kao čovjeka. Možete li nam prokomentirati pismo koje je Dudu poslao hrvatskoj javnosti?
 
Iskreno, dok me niste nazvali i rekli mi što se dogodilo, nisam ni znao za Eduardovu odluku. Naravno da mi je žao. Žao mi je ponajviše zbog budućnosti hrvatskog nogometa. Žao mi je kad bilo koji naš igrač napusti reprezentaciju ako postoji mogućnost da taj itekako još može pomoći. A Eduardo sigurno može.
 
Odnosno, trebao je i mogao je jer se radi o jednom izuzetnom igraču i vrhunskom profesionalcu. Gledajte, mi smo mala zemlja, mi nemamo toliki fond igrača kao neke velike nacije pa da se tek tako možemo i smijemo nekoga rješavati. 
 
Međutim, svatko ima svoje osobne razloge zbog čega se oprašta i mislim da to treba poštivati. Ja ne mogu niti neću preispitivati ničiju odluku, pa ni sada Eduardovu, a niti Vukojevićevu. Niti imam namjeru ih kritizirati, niti imam pravo bilo kome soliti pamet. Meni je samo glupo kad se opraštaju igrači koji bi mogli pridonijeti boljitku hrvatskog nogometa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Jasno, no u posljednjem dijelu pisma Eduardo kratko, jasno i precizno, bez puno uvijanja prokazuje pravog krivca za njegovu odluku.
 
Što želite da vam kažem? Vrlo dobro znam što vi mene pitate, ali ne želim da sad ispadne da se Robert Prosinečki opet uvlači u nešto gdje mnogi misle da mu nije mjesto. To zaista nema smisla niti ja to želim.
 
Godinama već ponavljam isto, svi znaju što mislim. Čemu više i zbog čega? Svi mi znamo tko vodi hrvatski nogomet, pa onda neka ga vodi i dalje. Ja znam na što vi sada apelirate, ali meni ne pada na pamet biti ponovo taj koji će o tome pričati. Ja sam svoje rekao.
 
Više puta sam ponovio da dok su god ti ljudi na vrhu, meni ne pada na pamet raditi ovdje, biti u hrvatskom nogometu i zato mi je glupo pričati o tome jer nema smisla. Svi znamo da se neće ništa promijeniti. Mislim da sam vam dao sasvim korektan komentar na ovo što ste pokušali izvući iz mene, a detaljnije neka o tome pričaju oni koji imaju neki interes u hrvatskom nogometu. Ja ga nemam.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara