Protest ljubitelja nogometa: Sramota je da utakmice hrvatske lige može gledati manje od 15 posto kućanstava

Protest ljubitelja nogometa: Sramota je da utakmice hrvatske lige može gledati manje od 15 posto kućanstava

Foto: Joško Ponoš / Cropix

IAKO je u Europi model prijenosa utakmica na komercijalnim televizijama sasvim normalna stvar, ljubitelji nogometa u Hrvatskoj sa sve većim negodovanje gledaju na to. Kako se bliži veliki derbi hrvatskog nogometa pisma protesta se množe iz dana u dan. Jedno od njih objavljujemo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Potaknuti činjenicom da utakmice Prve HNL može gledati manje od 15 posto kućanstava u Hrvatskoj i da smo samim time zakinuti, mi ljubitelji nogometa, kroz ovaj oblik protesta želimo ukazati da nogomet sve više prerasta u privilegiju za elite. Ako se uzme u obzir da se dio utakmica prikazuje i na programima koji nisu u osnovnom paketu MAX-TV usluge, dolazimo do još manjeg postotka od gore navedenog", stoji u pismu.

"Paradoksalno je i frustrirajuće da nacionalna TV kuća nije sposobna osigurati prijenose unatoč osiguranom nametu koji MI plaćamo. Podržavamo pokretanje postupka od strane Agencije za tržišno natjecanje protiv Hrvatskog telekom te se nadamo što skorijem vračanju nogometa onima kojima i pripada - navijačima". dodaje se.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara