Radoševiću, čuvaj se! Napolijevi igrači na udaru pljačkaša: Hamšika opelješili uz prijetnju pištoljem

Radoševiću, čuvaj se! Napolijevi igrači na udaru pljačkaša: Hamšika opelješili uz prijetnju pištoljem

Foto: AFP

"VIDJETI Napulj i umrijeti", poznata je rečenica kojom se u prošlosti željelo dočarati koliko je gard na talijanskom jugu prekrasan i kako ga je "neoprostivo" ne vidjeti za života.

Nažalost, već desetljećima Napulj je bolje izbjegavati, "ako vam je život mio", a posebno imovina, jer grad prepun smeća i kriminala, jedan je od najopasnijih na kontinentu, a bande naoružanih gangstera lako nanjuše strance ili malo imućnije ljude, koji su im prve mete.

Među njih svakako spadaju nogometaši lokalnog mezimca Napolija (čiji je najnoviji igrač Josip Radošević), zadnjih godina često na udaru naoružanih pljačkaša. Marek Hamšik (25), sjajni slovački playmaker, posljednji je koji je nastradao i to sinoć, kada je nakon domaćeg remija sa Sampdoriom napuštao stadion San Paolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se vozio prema aerodromu Capodichino, prišla su mu dva muškarca i zaustavili mu auto, nakon čega mu je jedan pištoljem razbio prozor, gurno mu pištolj pred lice i naredio da preda sve dragocjenosti koje ima. Hamšik, koji je već šest godina u Napulju, zna da s takvim tipovima nema šale, pa im je odmah dao sat, lančić i još neke dragocjenosti.

Podsjećamo, ovo je tek posljednji u nizu napada naoružanih kriminalaca na nogometaše Napolija na ulicama tog grada: Valona Behramija je u prosincu zaustavio dvojac na skuteru i također pod prijetnjom pištoljima, uzeli su mu sat vrijedan oko sedam tisuća eura.

Edinson Cavani i Aronica također su bili meta kradljivaca, koji ne štede ni žene igrača Napolija. Ranije su opljačkane supruge Ezequiela Lavezzija, kao i najnovije žrtve, Hamšika.

Nakon što je jedan od bossova podzemlja zatražio da se vrate predmeti ukradni iz Cavanijevog stana, urugvajski nogometaš nele od njih doista je dobio natrag, ali Lavezzijeva žena bila je toliko užasnuta pljačkom i prijetnjom oružjem koju je doživjela, da je ultimativno zahtjevala odlazak iz Napulja, čim joj je muž dobio ponudu PSG-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara