Riječka invazija na Zagreb kao na Beograd ´87: Na finale Kupa dolazi ih tri tisuće u vlaku s 15 vagona i konvoju buseva!

Screenshot: Youtube

FINALE KUPA između Rijeke i Dinama, čija se prva utakmica igra u srijedu od 18 sati na Maksimiru, bez obzira na rezultat ući će u povijest Armade, jer po svemu sudeći bit će to rekordno zagrebačko gostovanje riječke navijačke skupine i drugo po brojnosti u njenoj 27-godišnjoj povijesti.

Rijeka je od Dinama preuzela nešto više od tri tisuće ulaznica koje po cijeni od 30 kuna prodaje svojim navijačima, a s obzirom da jug Maksimira prima oko 3500 navijača, jasno je da će pasti rekord brojnosti riječkih navijača na gostovanjima od hrvatske samostalnosti, koji su do sada držali masovnim odlaskom na također finale Kupa u Varaždin 2006., kada ih je Bijelim vlakom i konvojem svih ostalih prijevoznih sredstava na uzvrat otišlo oko tri tisuće.

Nedostižno će ipak ostati gostovanje na finalu Kupa Maršala Tita u Beogradu 1987., kada je dramatični poraz na penale od Hajduka s tribina Stadiona JNA gledalo više od četiri tisuće navijača Rijeke. 
 
U srijedu oko podne s riječkog kolodvora prema željezničkoj stanici Maksimir također kreće Bijeli vlak (karta 60/80 kuna) s 15 vagona i ukupnog kapaciteta 1100 mjesta za koji su karte gotovo rasprodane, a gotovo duplo više riječkih navijača put Zagreba će autobusima (popunjeno ih je desetak), ali i kombijima i osobnim automobilima.
 
S obzirom na ovakvu brojnost navijača, kao i na to da je utakmica susret najvišeg rizika, policija će biti na posebnom oprezu: vozila s riječkim navijačima bit će pretresana već na Grobniku, ali i ulaskom u Zagreb na Lučkom, odakle će ih policija pratiti na čuvano parkiralište, a navijači će ZET-ovim autobusima biti prebačeni do Maksimira.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Rijeke tamo su posebno brojni bili također na prvoj utakmici finala Kupa 1994., kada ih je preko tisuću navijalo sa stare, u međuvremenu srušene sjeverne tribine, kao i na prvenstvenoj utakmici u sezoni 98/99 tijekom Rijekine borbe s Dinamom za naslov. Zbog spomenute ruševine na sjeveru, tada ih je preko dvije tisuće utakmicu gledalo sa zapada Maksimira.
 
Ali, nikad Armada i ostali navijači Rijeke nisu bili tako brojni na Dinamovom stadionu kao što će biti sutra, čime će nastaviti niz masovnih gostovanja započet ove sezone u Stuttgartu, nastavljen u Lyonu i Puli.
 
Uzvratna utakmica finala igra se u utorak 13. svibnja od 20 sati na Kantridi. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara