Robert Prosinečki prva opcija za izbornika Južne Koreje: "Ponuda je jako zanimljiva"

Foto: Guliver Image/Getty Images

ROBERT PROSINEČKI ozbiljan je kandidat za izbornika Južne Koreje, vijest je to koju donose korejski mediji, pozivajući se na činjenicu da je Hrvat najveća želja i Saveza i navijača.

Klupa Južne Koreje ostala je upražnjena nakon Svjetskog prvenstva, Hong Myung-Bo otišao je nakon što nije uspio proći skupinu u konkurenciji sa Belgijom, Alžirom i Rusijom. Zauzeli su Korejci posljednju poziciju.
 
"Zovu me iz Rusije, imam i neke ponude s Bliskog Istoka, ali Južna Koreja mi je najzanimljivija, bez obzira na to što je financijski slabija", izjavio je Prosinečki za Ilagan Sports i tako potvrdio spomenuti interes.
 
Hrvatski strateg je bez trenerskog angažmana nakon što je prošle sezone otišao iz Kayserispora, a sad bi mogao po prvi put samostalno voditi reprezentaciju, nakon što je bio pomoćnik Slavenu Biliću za kormilom Hrvatske. Kasnije je vodio još Crvenu zvezdu i Kayserispor.
 
Korejski savez želi što prije pronaći novo rješenje jer trebaju krenuti s pripremama za Azijski kup, u rujnu ih očekuju ogledi protiv Urugvaja i Venezuele.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara