Rukometašice kreću na pripreme za Olimpijske igre, Canjuga: "Samo četiri djevojke su sigurne za London"

Rukometašice kreću na pripreme za Olimpijske igre, Canjuga: "Samo četiri djevojke su sigurne za London"

Foto: Cropix

IZBORNIK hrvatske ženske rukometne reprezentacije, Vladimir Canjuga, objavio je popis 20 rukometašica s kojima će odraditi pripreme za nadolazeće Olimpijske igre u Londonu.

Podsjećamo, Hrvatice su preko kvalifikacija održanih u Španjolskoj izborile prvi povijesni nastup na Olimpijskim igrama.

"Nema nikakvih iznenađenja na popisu, sve su to igračice koje su nastupile na SP u Brazilu, na olimpijskim kvalifikacijama te onima za EP. Osim njih, pozvao sam Anetu Peraicu kao jednu igračicu koja može igrati na više pozicija te Žanu Čović, Sonju Bašić i Dragicu Džono. Katarina Ježić otići će s juniorkama na SP nakon kojeg će nam se pridružiti na onom završnom dijelu priprema", u uvodu je objasnio Canjuga.

Canjuga 14 rukometašica vodi u London

Canjuga će s pripremama započeti 22. lipnja u Novigradu gdje će rukometašice boraviti sve do 28. lipnja. Nakon toga Hrvatice se sele u Delnice gdje će od 30. lipnja do 8. srpnja odraditi drugu fazu priprema, dok će završnu fazu priprema prije polaska u London odraditi ponovno u Novigradu od 10. do 20. srpnja. U Novigradu će rukometašice odigrati i dvije pripremne utakmice protiv Španjolske, 17. i 19. srpnja.

"Zasad su samo 4 djevojke sigurni putnici za London, a sve ostale imaju prigodu dokazati se na ovim pripremama i pokazati da su zaslužile nastup u Londonu. 20 je djevojaka na popisu, a samo 14 mjesta na OI tako da će pripreme odrediti konačnu listu putnica. Svim djevojkama dali smo program individualnih treninga koje moraju raditi ovih dana kako na početak priprema ne bi došle nespremne. Imamo dovoljno vremena i moramo se dobro pripremiti kako bismo u Londonu bili u pravom izdanju", rekao je Canjuga.

Hrvatice u skupini A: Protivnice Crnogorke, Ruskinje, Britanke, Brazilke i Angolke

Hrvatska se nalazi u grupi A, gdje će igrati protiv Crne Gore, Rusije, Velike Britanije, Brazila i Angole. Hrvatice će prvu utakmicu u Londonu igrati 28. srpnja protiv Brazila, a u četvrtfinale idu po četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine.

Canjugin popis igračica za pripreme uoči Olimpijskih igara:

Jelena Grubišić (Krim-Mercator)
Marta  Žderić (Podravka Vegeta)
Ivana  Jelčić (Podravka Vegeta)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nikica  Pušić - Koroljević (Podravka Vegeta)
Maja  Zebić (Itxaco)
Aneta  Peraica (Zaječar)
Anita  Gaće (Podravka Vegeta)
Dijana  Jovetić (Budućnost T-Mobile)
Dragica  Džono (Zelina)
Andrea  Šerić (Krim-Mercator)
Vesna  Milanović-Litre (Podravka Vegeta)
Miranda  Tatari (Podravka Vegeta)
Ivana  Lovrić (Samobor)
Andrea  Penezić (Krim-Mercator)
Kristina  Elez (Krim-Mercator)
Sonja  Bašić (Lokomotiva)
Lidija  Horvat (Podravka Vegeta)
Žana  Čović (Samobor)
Maida  Arslanagić (Nice)
Katarina  Ježić (Lokomotiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara