San Antonio ne pušta Marjanovića na Eurobasket: "Nitko nema pravo uništiti nečiji san"

San Antonio ne pušta Marjanovića na Eurobasket: "Nitko nema pravo uništiti nečiji san"

Foto: Hina

JEDAN od najboljih srpskih košarkaša Boban Marjanović neće nastupiti na nadolazećem Eurobasketu.

Centar reprezentacije Srbije na EP ne može jer mu je njegov NBA klub San Antonio zabranio nastup. Amerikanci strahuju od teže ozljede svog ljetnog pojačanja i KSS-u su poslali svu dokumentaciju.

Liječnici su savjetovali "Spursima" da Marjanovića poštede napornog ritma Eurobasketa zbog straha da ne obnovi ozljedu stopala. Srpski savez izvijestio je da se ne slaže s takvom odlukom te će odgovoriti FIBA-i i NBA prvaku iz 2014. godine.

Izbornik srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević za "Novosti" je rekao: "Jasan mi je ishod, samo sam šutio i čekao. Moramo se okrenuti onome što nas čeka. Svatko donosi odluku svojom glavom, nitko nema pravo uništiti nečiji san. Kao što se mora biti mudar i svjestan što je NBA, a što FIBA".

Marjanović je lani bio najbolji igrač prve faze Eurolige te vukao Crvenu zvezdu do trostruke krune i naslova u ABA ligi. Srbija će bez njega u skupini na Eurobasketu igrati protiv domaćina Njemačke, Španjolske, Italije, Islanda i Turske. Eurobasket počinje 5. rujna u Hrvatskoj, Njemačkoj, Latviji i Francuskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara