Sao Paulo šokiran: Perjanica zemlje, najveći grad i dom četiri velikana, po prvi put od 1934. bez igrača na SP-u

Foto: Guliver Image/Getty Images

LUIZ FELIPE SCOLARI objavio je konačan popis od 23 igrača za SP u Brazilu, ali tamošnju javnost od toga što nije pozvao islužene zvijezde Ronaldinha, Robinha i Kake, zabavlja što među igračima nema nijednog iz klubova iz savezne države Sao Paulo.

Navedeni dio Brazila ima najviše stanovnika, gospodarski je i industrijski zamašnjak cijele zemlje, a grad Sao Paulo najveći je ne samo u Brazilu, nego i u obje Amerike. Također, što je za ovu priču najvažnije, Pauliste se diče time što je njihova država dom četiri velikana brazilskog nogometa - Sao Paula, Corinthiansa, Palmeirasa i Santosa. Uostalom i Pele je "iz tog kraja".
 
Ali, ništa od toga nije pomoglo da Scolari na popis uvrsti igrače iz tog dijela zemlje, jer od samo četiri igrača iz brazilske lige koji će ići na SP, dva igraju u klubovima iz Rija (Jefferson, Fred), a dva iz Minas Geraisa (Jo, Victor).
 
Nepozivanje Paulista u brazilsku momčad za SP je senzacija, jer od 1930. čak su 43 igrača iz te države igrala na SP-u.
 
Koliko je Selecao bez njih bio nezamisliv, govore i ovi podaci: Scolari je posljednji brazilski naslov prvaka svijeta osvojio sa čak sedam igrača iz klubova s područja Sao Paula: Marcos (Palmeiras), Rogerio Ceni (Sao Paulo), Kaka (Sao Paulo), Beletti (Sao Paulo), Ricardinho (Corinthians), Luizao (Corinthians), Vampeta (Corinthians).
 
Osam godina ranije, Carlos Alberto Parreira u SAD-u također je sa sedam Paulista došao do svjetskog naslova. Još više ih je bilo 1958. - 10, 1962. - 13 ili 1970. - 12. 
 
Ali, na području najbogatije i najmnogoljudnije brazilske savezne države više se ne igra tako dobar nogomet kao ranije, jer prije čertri godine tadašnji izbornik Dunga u Južnu Afriku vodio je samo jednog igrača iz Sao Paula, ali čak i tada je to bilo uvjetno, jer Robinho je bio igrač Manchester Cityja posuđen Santosu. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara