"Savršen prvi dio sezone": Joško Vlašić otkrio koji je sljedeći rekord na Blankinoj listi

Foto: Hina

NAKON pobjede Blanke Vlašić u Londonu i novog skoka preko 200 cm, njezin otac i trener Joško Vlašić vrlo je zadovoljan prvim dijelom ljetne sezone.

 

"To je bio savršen prvi dio sezone. Sve što smo planirali, napravili smo. Blanka je vodeća u Dijamantnoj ligi, iako nije nastupila na prva dva mitinga, u Šangaju i Eugeneu. Osim toga, ovih 200 cm jučer u Londonu, 200 cm iz Pariza, pa 198 cm iz Osla, sve su to rezultati vrlo visoke vrijednosti", kazao je Joško Vlašić, a objavljeno je na internetskoj stranci hrvatske rekorderke u skoku vis.

Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis pobijedila je u nedjelju na "Sainsbury’s Anniversary Games" u Londonu s preskočena dva metra čime je izjednačila svoj najbolji rezultat sezone.

Vlašić je u Londonu sve visine (184, 190, 193, 196, 198, 200 cm) preskakala iz prvog pokušaja, a zatim je podigla letvicu na 202 cm, no niti jedan od tri pokušaja na toj visini nije bio uspješan. Drugo je mjesto s rezultatom 196 cm zauzela Španjolka Ruth Beitia, a treće Amerikanka Chaunte Lowe sa 193 cm.

Sada slijede tri tjedna natjecateljske pauze do Europskog prvenstva u Zuerichu (12-17. kolovoza).

"Sada imamo vrlo jasnu sliku svega i znamo što nam je činiti do Zuericha. Nama je ovo odmor od natjecanja nakon dvije trećine sezone, jer računamo i onaj zimski dio. Ono što smo dobili ovim natjecanjima i pobjedama, pa i onim neuspješnim pokušajima na 201 ili 202 centimetra, sve su to stvari koje nam osiguravaju pozitivnu transformaciju u treninzima. Da i ne govorim da se Blanka tim skokovima preko dva metra još malo približila onom rekordu Stefke Kostadinove, koja je 197 puta išla preko dva metra. Sve je to za nju vrlo poticajno. Na temelju toga odradit ćemo tri tjedna dodatnih priprema i napraviti još jedan iskorak. Blanka će u tom razdoblju još malo narasti. Europsko prvenstvo će, nakon ovog mini-ciklusa priprema, nositi novi stres i izazov, no sad se s time možemo hrvati na vrlo visokoj razini. Doći ćemo na Europsko prvenstvo s bogatim arsenalom naoružanja", istaknuo je Joško Vlašić.

"I Hanžekovićev memorijal je visoko na listi naših želja. Bude li među dvije prvoplasirane na Europskom prvenstvu, očekuje ju i nastup za Europu na Kupu kontinenata u Marakešu. Svako natjecanje nam dobro dođe za podizanje samopouzdanja, da se vidi iskorak. Blanka mora biti strpljiva da bi došla na razinu na kojoj je nekad bila. Mogu reći da sam neizmjerno sretan što se za sada sve događa na ovakav način", dodao je Joško Vlašić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara