Scavolini na Gripama: "Nije ovo 2008., nemam novca da pomognem KK Split"

Scavolini na Gripama: "Nije ovo 2008., nemam novca da pomognem KK Split"

Foto: Vladimir Dugandžić / Cropix

SVJETSKI poznati tvorničar kuhinjskog namještaja Valter Scavolini posjetio je grad pod Marjanom. Nakon njegovog odlaska u zraku je ostala dilema, je li razlog posjeta nedavno otvoreni, do sada najveći izložbeno – prodajni salon njegovih kuhinja u Hrvatskoj, ili pak interes za ulaganje u košarkaški klub Split, kojeg je posjetio danas.

"E, da je ovo 2008. godina situacija bi bila bitno drugačija. Osim košarkaša sponzoriram i talijanske odbojkaške prvake. Teško je održati se u borbi za opstanak kluba tako da nemam mogućnosti za veću suradnju s košarkaškim klubom Split", izjavio je Valter Scavolini.

Gospodin Valter vlasnik je talijanskog košarkaškog kluba Scavolini, a u žutom salonu na Gripama susreo se s dogradonačelnicom Splita Anđelkom Visković, koja mu je u ime grada uručila prigodan poklon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz predsjednika Splita Iliju Naletilića Scavolinija su dočekale legende Žutih - Petar Skansi, Damir Šolman, Rato Tvrdić, Željko Jerkov i Toni Kukoč, koji su ga upoznali s poviješću i najvećim uspjesima kluba.

U službeno najboljem klubu 20. stoljeća (proglasila ga Svjetska košarkaška federacija) iznimne uspjehe su postigli Jerkov i Skansi, koji su kasnije zaigrali za Scavolini, a Skansi je jedno vrijeme bio i trener. Prisjetili su se i dana kada su Jugoplastika i Scavolini bili rivali na terenu. Žuti su pet kilometara pješačili kroz snijeg do dvorane u Pesaru i s pola koša razlike pobijedili domaćine.

Kako je poznato da se gospođa Visković nalazi na čelu tima koji se bavi dovršetkom procesa preoblikovanja KK Split, ovaj je susret dobio i dodatnu dimenziju.

Podsjetimo, krajem 70-tih godina prošlog stoljeća Scavolini je najprije postao glavni sponzor košarkaškog kluba iz Pesara, da bi ga 1985. i kupio. Radi se o osvjedočenom ljubitelju košarke, koji je posebno senzibiliziran za splitsku košarku i Jugoplastiku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara