Schumacher, 88 dana kome: Sve je manje nade da će izaći iz vegetativnog stanja

Ilustracija: Index 

88 DANA Michael Schumacher je u stanju kome nakon nesreće koju je doživio na skijanju. Liječnici ga polako bude, no razloga za optimizam sve je manje. Posljednje službene informacije iz bolnice u Grenobleu dobili smo prije dva tjedna, kada je Schumacherova glasnogovornica Sabine Kehm potvrdila da buđenje ide očekivano sporo, ali i da postoje mali znakovi napretka.

U iščekivanju novih informacija Schumijevog liječničkog tima, prognoze nude mnogi svjetski stručnjaci. Slažu se u jednom - što vrijeme više prolazi, šanse šampiona F1 da se potpuno oporavi sve su manje. 

Mediji koji ažurno prate Schumijevu tragediju nedavno su prenijeli da je u komi izgubio čak 20 kilograma, no liječnici su informaciju nisu potvrdili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje je komentirao za britanski Independent i nekadašnji šef liječničke službe F1 Gary Hartstein. On navijačima i Schumacherovoj obitelji ne nudi previše nade.

"Sve je manja nada da će on izaći iz vegetativnog stanja. Što duže vremena provede u komi, šanse da se potpuno oporavi su sve manje. Nakon godinu dana kome pacijenti obično imaju još nekoliko godina života. Najčešće umiru od urinarnih ili respiratornih infekcija", objasnio je Hartstein, ali i dodao da postoje slučajevi u kojima su takvi pacijenti živjeli duže.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara