Šibenik korak do nestanka: Propao peti upisni krug pretvorbe - nitko od dužnika ne želi dionice!

Šibenik korak do nestanka: Propao peti upisni krug pretvorbe - nitko od dužnika ne želi dionice!

Foto: ŠibenikIN

NI TREĆA, ni županijska liga, nego stečaj! Sudbina Šibenika čini se takvom nakon što je propao i peti upisni krug u postupku preoblikovanja HNK Šibenik u sportsko dioničko društvo.

Tako je bilo i u prethodna četiri kruga, što znači da je Šibenik korak bliže stečaju, ali posljednji krug bio je specifičan. U petom kugu, koji je trajao od 10. lipnja do 10. srpnja, pravo upisa i uplate dionica imali su  isključivo vjerovnici kluba, koji su svoja potraživanja prema klubu mogli pretvoriti u vlasničke uloge ili kupovanjem dionica u gotovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, niti jedan od vjerovnika nije se odlučio na "preoblikovanje" duga. U Šibeniku se nadaju da će im  Povjerenstvo za profesionalne klubove Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, pozitivno odgovoriti na zahtjev za produljenje roka petog upisnog kruga jer kako kaže predsjednik kluba Goran Pauk, postoje naznake o značajnijem upisu dionica.

Sada se čeka odluka spomenutog Povjerenstva, nakon koje će se znati hoće li Šibenik dobiti još jednu priliku ili će preoblikovanje kluba u dioničko društvo biti proglašeno neuspješnim, a Šibenik otići u stečaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara