Sindikat biciklista akcijom upozorava na lošu infrastrukturu za bicikliste u Zagrebu

Foto: Guliver Image/Getty Images

SINDIKAT biciklista danas organizira sedmu po redu Kritičnu masu, biciklističku vožnju kroz Zagreb koja se ove godine održava pod nazivom Kritična masa: svjetlom do spasa.

Kritičnom masom pokušava se skrenuti pažnja gradske vlasti na nepotpunu gradsku infrastrukturu za bicikle, naglasio je Mislav Kirac iz Sindikata biciklista.

"Svrha te vožnje je pokazati brojnost, a time i važnost biciklista, odnosno potrebe biciklista i njihove infrastrukture kao načina kojim dolazimo do veće i bolje kvalitete života u gradu"

Ruta je ove subote kraća nego inače, samo pet kilometara, zbog najavljenog lošeg vremena, a kreće u 17 sati ispred Mimare.

"Krećemo od Mimare pa idemo Savskom, skrećemo u Vukovarsku i Miramarskom se penjemo prema Ribnjaku. Ukupno je 5 kilometara, znači nekakvih 30 ili 45 minuta planirane vožnje"

Nakon dolaska na Ribnjak ondje se očekuje bogat program. Ispred Rock kluba Ribnjak nastupat će nekoliko bendova a prisutne će zabavljati i stand up komičari iz Studija smijeha. Navečer se program seli u klub, gdje će se party nastaviti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara