Spektakl u Dohi: Gatlin peti najbrži čovjek u povijesti, viđeni treći i četvrti troskok svih vremena

Spektakl u Dohi: Gatlin peti najbrži čovjek u povijesti, viđeni treći i četvrti troskok svih vremena

Screenshot (Youtube)

PRVO natjecanje u Dijamantnoj ligi ove sezone bilo je spektakularno.
 
Američki sprinter Justin Gatlin u dobi od 33 godine u Dohi je postavio novi osobni rekord na 100 metara s vremenom od 9.74 sekundi. Olimpijski pobjednik iz Atene 2004., te brončani s OI u Lonodnu 2012., dva je puta tijekom karijere bio pozitivan na dopinškoj kontroli, a nastupom u Dohi najavio je kako bi mogao biti ozbiljan konkurent Jamajčaninu Usainu Boltu na ovogodišnjem SP u Pekingu. Ovo je deveti najbolji rezultat u povijesti i najbolji još od kolovoza 2012. godine.
 
Gatlin je postao peti najbrži čovjek u povijesti iza Usaina Bolta, Tysona Gaya, Yohana Blakea i Asafe Powella.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
Fenomenalno je bilo natjecanje troskokaša u kojemu su čak dva natjecatelja preskočila magičnu granicu od 18 metara. Pobijedio je 21-godišnji Kubanac Pedro Pablo Pichardo sa 18.06 metara što je treći najbolji rezultat svih vremena, a drugo je mjesto zauzeo 24-godišnji Amerikanac Christian Taylor sa 18.04 metara čime je izjednačio četvrti najbolji rezultat svih vremena.
 
Dalje od Pricharda skakali su samo Britanac Jonathan Edwards, koji je u Goteborgu 1995. postavio svjetski rekord od 18.29m, te Amerikanac Kenny Harrison koji je u Atlanti 1996. osvojio olimpijsko zlato sa 18.09m. Taylor je izjednačio rezultat Francuza Teddyja Tamgha s prošlogodišnjeg SP-a u Moskvi.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara