Split ipak spašava slavni klub? Sutra tematska sjednica, Grad vratio dug Žutih HKS-u!

Screenshot

IAKO je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar lupio šakom od stol i poručio  kako neće pod svaku cijenu spašavati veliki klub i još većeg gubitaša, Košarkaški klub Split, koji je dužan ukupno 54 milijuna kuna, iz Banovine ipak šalju pozitivne signale prema Gripama.

Usprkos najavi kako neće biti tematske sjednice splitskog Gradskog vijeća, na kojoj bi se odlučivalo o sudbini KK Splita, ona će biti održana sutra ujutro.

Nadalje, Grad je vratio dug kluba Hrvatskom košarkaškom savezu, u iznosu od 140 tisuća kuna i tako omogućio Splitu da se natječe u novoj sezoni A1 lige.

Skinuta je prijetnja zabrane nastupa u prvenstvu, ali nije ona treniranja u mraku i tuširanja u hladnoj vodi - klub je dužan 260 kuna za struju. Gradonačelnik je za sada zamolio HEP da ne isključuje struju, a poručio je da će Grad ako treba platiti i taj dug.

Jasno da treba, jer nema nikog drugog tko bi to napravio, ali jasno je da su ovi dugovi tek kapljica u "oceanu" financijske katastrofe koja prijeti ugasiti trostrukog uzastopnog prvaka Europe.

KK Splitu za početak vraćanja u normalno stanje, trenutno treba barem 26 milijuna kuna, a pokušat će ga se spasiti predstečajnom nagodbom.

Baldasar je već ranije rekao kako je stečaj realna mogućnost: "Dugovanja KK Splita s PDV-om dolaze do 54 milijuna kuna, što je dug koji odgovara poslovanju neke velike industrije", kaže Baldasar. On dodaje i kako će pomoć grada ovisiti o suradnji sa samim klubom, koja se do sada nije pokazala na nivou.

"Retorika 'to je najtrofejniji klub, trostruki prvak Europe, moramo ga sačuvati pod svaku cijenu', neće proći kod mene. Nećemo ga sačuvati pod svaku cijenu. Svi tamo koji su upetljani i koji su bili upetljani i prije, a govorim o novcima, ne mogu očekivati da će to i dalje raditi, da će ova gradska uprava to sve tolerirati i samo sipati novce. Nećemo to raditi", odlučan je Baldasar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara