Stevanović zove Fifu da ga izvuče iz Gane: "Nitko nam više ne garantira sigurnost"

Foto: sportikaghana.com

SRPSKI TRENER Goran Stevanović, koji je u ponedjeljak dobio otkaz na poziciji izbornika Gane, obratio se pismom Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) strahujući za svoju sigurnost u toj zemlji.

Klupu Gane je Stevanović preuzeo prošle godine, a za cilj mu je postavljeno osvajanje kontinentalnog naslova po prvi put nakon 30 godina. No, Gana je na Afričkom kupu nacija završila tek četvrta, što su u savezu doživjeli kao veliko razočaranje, pa su srpskom treneru, koji je imao ugovor do 2013. godine, uručili otkaz.

Stevanović je zatražio da mu savez isplati preostala dugovanja iznose oko 430.000 eura. Želio je ostati na poziciji, ali Savez, ionako pod žestokim kritikama zbog visokog ugovora, nije ga želio zadržati.

Stevanović se zadržao u Gani kako bi riješio svoju odštetu, a njegov odvjetnik Zoran Anđić poslao je pismo na adresu predsjednika Fife Seppa Blattera.

''Šokirani smo i uplašeni za našu sigurnost i naše živote, jer nam je dopredsjednik Ganskog nogometnog saveza Jordan Anagblah rekao kako odsada nitko ne može garantirati sigurnost našem klijentu Goranu Stevanoviću na teritoriju Gane, te da ukoliko mu se nešto dogodi, oni to ne mogu spriječiti. Molimo vas da hitno utječete na čelnike saveza, ministra policije i predsjednika vlade u Gani da pruže našem klijentu garanciju za sigurnost, jer je ovo protivno svim propisima i zakonima Fife'', stoji u pismu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara