Stevanovićevo objašnjenje za neuspjeh: Ganci su vračali i uništavali se crnom magijom

Foto: AFP

SRPSKI trener Goran Stevanović za neuspjeh Gane na Kupu nacija optužio je višestruku je klanovsku podjelu unutar svoje momčadi i njemu malo poznate mistično-magijske rituale.

Informaciju donosi britanski BBC objašnjavajući da spomenuti navodi stoje u izbornikovu izvještaju koji je nakon natjecanja napisao za nadležne organe Ganskoga nogometnog saveza, a koji su potom procurili u javnost.

Osim što spominje vradžbine, Stevanović, nekadašnji vezni igrač beogradskog Partizana, tvrdi:

"Moramo pomoći igračima da prevladaju mentalitet crne magije kojom se uništavaju te osigurati disciplinu i uzajamno poštovanje. Nakon poraza od Zambije u polufinalu, igrači su se međudobno počeli ružno optuživati."

Bivši ganski reprezentativac Sarfo Gyami objasnio je da je riječ o tradicionalnim ritualima kojima se igrači pokušavaju zaštititi i dozvati sreću, ali da ne može vjerovati da bi čarali jedni protiv drugih.

Predsjednik saveza Kwesi Nyantakyi za neuspjeh je okrivio daleko prozaičnije razloge:

"Igrači su se gledali individualno dopasti umjesto da su igrali za dobrobit momčadi. Također, primio sam primjedbe da mlađi nisu poštivali starije."

Stevanovićeva budućnost na klupi zasad je i dalje neizvjesna. Izvjesno je da bi momčad trebao voditi idući tjedan u Sjedinjenim Državama u prijateljskom srazu protiv Čileanaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara