Štimac: Šuker si je povećao kancelariju i to je sve što je napravio za hrvatski nogomet

Štimac: Šuker si je povećao kancelariju i to je sve što je napravio za hrvatski nogomet

Foto: Hina

IGOR ŠTIMAC smatra da je ova sezona HNL-a neregularna nakon što je njegovom Zadru odbijena licenca samo dva kola prije kraja prvenstva.
 
"Odluka o licenciranju s kojom je Zadar izbačen u drugu ligu je očito učinila ovo prvenstvo neregularnim. Odlakle ludost tim ljudima da to objave samo dva kola prije kraja prvenstva. Iznenadili smo ih pobjedom protiv Hajduka jer su vjerovali da nećemo doći do tri boda tamo. Pitanje je što je HNS i na koji način se obračunavaju s onima koji ne razmišljaju kao oni", rekao je trener Zadra u intervjuu za televiziju N1 i dodao:
 
"Mi u Zadru smo u tijeku priprema za iduću sezonu. Imamo prijateljsku utakmicu u srijedu i pripremat ćemo kadar za iduću sezonu. U Zadru smo pomaknuli i pitanja strateškog razvoja kluba i nogometa. Gradit će se nogometni kamp što osigurava nogometnu budućnost. Puno je posla obavljeno u protekla četiri mjeseca."
 
Kako Davor Šuker vodi HNS? 
 
"On je samo nastavak zadnjih pet godina Markovićeve vladavine. On je svoj cilj ispunio i ušao u Izvršni izbor UEFE. To je sve što će on napraviti za hrvatski nogomet. Napravio je sebi novu kancelariju, proširio ju je na 500 kvadrata dok su drugima uredi smanjeni, i to je sve što je napravio".
 
"Žalosno je što se će protiv Italije igrati pred praznim tribinama"
 
Bivši hrvatski izbornik smatra da je žalosno što će Hrvatska protiv Italije igrati bez publike.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Nakon toliko godina izbivanja iz Splita žalosno je doći u situaciju da se igra pred praznim tribinama. Ali prihvatimo to kao jedan novi početak. Osobno držim da je to sve jedna nova stranica koja počinje s figom u džepu od strane onih koji upravljaju HNS-om. Glavni problem je neujednačen odnos HNS-a prema ostalima, izuzev Dinama. To je počelo još kad je krenula kampanja za novog predsjednika HNS-a. Hajduk je donekle usamljen u toj borbi jer je premalo onih koji su u stanju reći što misle, a s druge strane je problem i izostanak rezultata na terenu. Smatram da Hrvatska još uvijek ne funkcionira kao pravna država. I sve dok ovo društvo bude pod utjecajem korupcije i poltrona neće nam biti bolje."
 
"Blatter bi trebao otići, a ne vjerujem da će se istraga proširiti na Hrvatsku"
 
Štimac misli da bi predsjednik FIFA-e Sepp Blatter trebao podnijeti ostavku nakon što je zbog korupcije privedeno 14 čelnika krovne svjetske nogometne organizacije.
 
"Ostavka bi bila odgovoran čin. Nakon ovakve akcije ići odmah u vlastiti reizbor bit će pogubno i za Blattera. On bi pokazao odgovornost kad bi pričekao kraj akcije i dokazao svoju nevinost. Ovo u petak bi bilo na silu samo da se zadrži pozicija". 
 
Može li se istraga proširiti i na Hrvatsku?
 
"Ma ja se ne bih toliko zabrinjavao po tom pitanju. U nas su se počeli raščišćavati odnosi u tom smislu. Mi smo premala zemlja da bismo bili meta interesa bilo koga. U FIFA-i se radi o milijardama eura. To je ogroman izazov za one koji su labilni i nisu dovoljno odgovorni".
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara