Štimac pozvao i Kalinića: Znam da mnogi ne razumiju, ali ja razmišljam da nešto ostane i mom nasljedniku!

Foto: Cropix/Branimir Boban

"NAŠLI smo mir. Ta riječ oslikava ozračje koje ovdje imamo. To nam treba i zaista uživamo u Međugorju", kaže Igor Štimac, zadovoljan i zbog nogometnih uvjeta koje reprezentacija uživa u Hercegovini.

Zbog jasnih razloga krovne organizacije nisu dopustile Hrvatskoj da u subotu igra protiv Zrinjskog, ali Štimac je brzo skovao plan B. U petak će reprezentacija održati otvoreni trening pod Bijelim brijegom, a u subotu slijedi gostovanje u Širokom Brijegu.

"Mogu samo pozvati sve one koji bodre Hrvatsku da dođu u što većem broju, da iskažemo ljubav jedni drugima. I ovo je na jedan način zahvala našim navijačima s ovog područja koji nikada neće okrenuti leđa reprezentaciji".

Kalinić umjesto Tomića

Reprezentacija za sada radi u šarenom sastavu. Na treningu se jučer ozlijedio i Tomić te poremetio vratarsku situaciju. Štimac je pozvao Lovru Kalinića iz Hajduka, koji će se priključiti Dariju Krešiću. većina starosjedioca preskočit će prvi dio priprema, priključit će se u ponedjeljak u Zagrebu. U trenirkama HNS-a ovih dana viđamo mnogo novih lica.

"Oni su dio ove priče. Uistinu želim ostaviti puno toga iza nas, kada dođe dan rastanka. Ne razmišljam samo o sebi, nego i o onima koji će nas naslijediti. Stvaranje je kontinuirani proces za koji je potrebno hrabrosti. Jasno mi je da mnogi ne razumiju zašto su neki pozvani ali valjda će se jednog dana sjetiti, kada ti momci postanu prvotimci i kada Hrvatska nastavi s dobrim rezultatima"

"O Haliloviću ovisi hoće li igrati u prvom sastavu Hrvatske"

Kako su mladi igrači poput Jedvaja, Halilovića, Milića reagirali na reprezentaciju?

"Zadovoljan sam njihovim angažmanom i ponašanjem. Moraju znati hijerarhiju i moraju učiti, ali na terenu oni moraju znati da tu nema starijih i mlađih. Na terenu je njihova prilika da se izbore za prvih 11, bez obzira na godine"

Halilović je zabio i prvi pogodak, a Štimac je pobio tvrdnje Safeta Sušića, da za Alena još nema mjesta u prvom sastavu Hrvatske.

"To ovisi samo o njemu, ali vidjeli ste što može u ovoj konkurenciji. Na dobrom je putu da se nametne za konkretan učinak već protiv Škotske"

"Škoti ne smiju izaći iz svoje polovice"

Na Škotsku Štimac neće trošiti puno vremena, jer jasno je da će u utakmici s posljednjeplasiranom ekipi skupine, dodatno oslabljenom izostancima u obrani, sve ovisiti o Hrvatskoj.

"Jučer smo imali prvo obraćanje igračima u odnosu na protivnika. Dobili su prve smjernice, analize tek slijede. Kada se kompletiramo u Zagrebu, a onda ćemo biti puno konkretniji. No, već sada je jasno što ćemo igrati. Igrat ćemo jedan beskompromisan presing na cijelu njihovu momčad. Nastojat ćemo stvoriti probleme od prve minute. Škoti ne smiju izaći iz svoje polovice".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara