Štimac u ofenzivi: Pojedinci u hrvatskom nogometu katastrofalno rade svoj posao

Štimac u ofenzivi: Pojedinci u hrvatskom nogometu katastrofalno rade svoj posao

Foto: Index / D.D., Hina 

IGOR ŠTIMAC vratio se na Maksimir. Rotacije u karijeri svestranog Štimca opet su dovele ka Zdravku Mamiću, ovaj put u ulozi spasitelja Zadra. Ipak, još nije dovoljno ojačao da pobijedi nogometnog gazdu na terenu. Štimac je cupkao uz klupu u prepoznatljivom gardu, raspoložen za verbalni rat sa sucima i kao i obično, stilski dotjeran. Za gostovanje kod lidera hrvatskog nogometa dotjerao je i svoju momčad, no Zadrani su izdržali tek nešto više od pola sata. Nema sumnje da je Štimčev krizni angažman prodrmao momčad Zadra, koja igra puno bolje negoli to sugerira ljestvica. Nije bilo puno onih koji su tome uživo svjedočili, brojač nije došao ni do tisuću. Štimca su častili povicima "Jebo te Reno" i "Nećeš razbojniče" i ipak doprinijeli "romantičnom" ozračju koje već standardno kreće sa sjevera, povijesnim "opernim arijama". S pravca zapada Igoru je, međutim, stigao i aplauz, na koji je rado uzvratio.

Ne znamo je li u toj emotivnoj razmjeni sudjelovao i Davor Šuker, koji je utakmicu pratio u društvu Dinamovog predsjednika Mirka Barišića i supruge Božice, no čovjek koji je odgovoran za hrvatski nogomet, na Maksimiru uvijek ima razlog da uputi osmijeh i palac gore. 

Ako se pita Štimca, on za ljude koji vode HNL ima drugačiju poruku.

"Uvijek je lijep osjećaj vratiti se na Maksimir. Volim doći ovdje jer znam da me čeka dobar teren za razliku od ostalih terena u HNL-u. Šteta što nema više gledatelja, jer ovakav nogomet to zaslužuje. Pojedini mi ljudi na tribinama ne fale, no šteta je što ne dolaze oni koji bi u ovom nogometu mogli uživati", rekao nam je Štimac nakon utakmice.

Iako još nije pretendirao na funkciju povjerenika za raspored, ponovio je koliko ga užasava kalendar natjecanja.

"Izuzetno sam ljut na oni koji se time bave jer svoj posao obavljaju neodgovorno. Siguran sam da bi bilo više publike da se igra od kraja veljače ili početka ožujka, a i igračima bi bilo ugodnije. Imali bismo više vremena za pripreme na normalnim travnjacima, a ne u kaljuži, zbog čega se i mnogi igrači ozlijede. To je problem i za Dinamo, kao i za Zadar, za nas je plaća igrača od šest tisuća kuna kao suho zlato. Pojedinci katastrofalno rade svoj posao. Zašto ne igramo srijedom, zbog Lige prvaka? Gdje to ima, ma dajte. Što bi nedostajalo tomu da prvenstvo završi nešto kasnije, a da na zimu imamo više publike?", pita se Štimac, inače zadovoljan nastupom protiv Dinama unatoč porazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitke svim akterima, utakmice, Dinamu na pobjedi i mojim igračima na onome što su pokazali. Bitno smo bolji u odnosu na ono što je Zadar bio na početku natjecanja. Trkački smo raspoloženi, možemo i znamo, ali za nešto više moramo realizirati naše šanse. Neke prepreke ćemo ipak morati preskakati karakterom"

Imao je Štimac i prigovora na suđenje. Tijekom cijele utakmice vodio je spor sa službenim osobama.

"Imao sam par primjedbi, na par odluka poput povlačenja Terkeša dok smo u kontri. Sudac je bio na pet metara, vidjele su i ptice na grani... Ionako je bilo već 2:0, pa ako i nije bio baš siguran, mogao je svirati, neće mu ispasti zviždaljka ako je odluka na štetu Dinama. U ovakvoj situaciji u kakvoj Zadar jest, moram pokazati emocije da zaštitim svoje igrače. Zabranio sam im da se bave suđenjem i preuzeo tu ulogu isključivo na sebe"

Zoran Mamić nije imao komentar na suce, a Štimca je častio komplimentima.

"Obje ekipe zaslužuju čestitke. Veseli me što nismo primili gol, to nam je bio cilj u odnosu na probleme koje imamo u momčadi. Akcent je na obrani. Zadar je zaista bolji, čvrsti su i kompaktni, siguran sam da će održati prvoligaški status, da neće imati problema s tim. Danas smo imali sedam novih igrača u momčadi u odnosu na završetak sezone, mi se još tražimo", tvrdi Zoran.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara