Štimac zadovoljan: "Bez glavobolje nastavljamo pripremu za Srbiju"

Štimac zadovoljan: "Bez glavobolje nastavljamo pripremu za Srbiju"

Foto: Srđan Vrančić  /  Cropix

IZBORNIK Igor Štimac nakon uvjerljive pobjede Hrvatske nad Južnom Korejom nije podizao euforiju.

> Upečatljiva poruka Srbiji: Hrvatska u Londonu s četiri gola pregazila Koreju

"Odradili smo kako smo priželjkivali. Bila je ovo kvalitetna prijateljska utakmica. Za razliku od prije, imali smo dobar pristup, dobar angažman i to je rezultiralo pobjedom".

"Ovo je moja želja kako Hrvatska treba igrati u svim prijateljskim utakmicama", dodao je Štimac i izrazio zadovoljstvo novim igračima u reprezentaciji Ademijem i Andrijaševićem.

Mandžukić, Srna, Jelavić i Petrić redom su zabijali Korejcima za konačnih 4:0.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Posebno sam radostan zbog dva debitanta koji su nastupili bez straha. Čestitke cijeloj momčadi, žao mi je samo što Olić nije zabio", rekao je Štimac koji na krilima ove pobjede gradi igru i atmosferu za sudar sa Srbijom 22. ožujka na Maksimiru. 

"Bez glavobolje nastavljamo prema onom što nas čeka. Znamo kako se pripremiti za Srbiju, uvjereni smo kako ćemo najbolje odraditi utakmicu koja nas očekuje", najavio je Štimac.

Vukojević: Uzeli smo zamah

Ognjen Vukojević slaže se s izbornikom da je ova pobjeda najvažnija zbog pozitivne atmosfere uoči nastavka kvalifikacija za Brazil.

"Ovo je sigurno lijepa pobjeda, iako Koreja zna biti neugodna. Izbornik je rekao da ozbiljno shvatimo utakmicu kao uvertiru za Srbiju", otkrio je Vukojević.

"Ostvarili smo što smo željeli. Znali smo koliko smo jaki, a u svemu smo bili bolje od Korejaca. Podigli smo euforiju uoči Srbije, napunili smo se samopouzdanjem i uzeli zamah za ono što slijedi", zaključio je Vukojević.

Bivši napadač Hrvatske Goran Vlaović ovako je komentirao pobjedu: "Nitko nije razočarao, navijači su zabijali, golman i obrana odradili dobar posao, nemamo što zamjeriti. Pobjeda je potpuno zadovoljila. Izbornik će imati slatke brige, a pokazalo se da može računati na četvoricu napadača".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara