Stipanović prvi nakon drugog dana Svjetskog prvenstva: "Odlučio sam se boriti i isplatilo se!"

Stipanović prvi nakon drugog dana Svjetskog prvenstva: "Odlučio sam se boriti i isplatilo se!"

Foto: Hina

HRVATSKI jedriličar Tonči Stipanović u vodstvu je nakon drugoga dana Svjetskog prvenstva za olimpijski samac Laser koje se održava ispred omanskog grada Mussanaha.

Stipanović je današnjem jedinome plovu pobijedio i na vrhu je poretka iako čak tri kormilara imaju po deset negativnih bodova nakon tri plova. Stipanović je ipak vodeći jer ima dvije u tri plova, isti broj bodova imaju Brazilac Robert Scheidt i Cipranin Pavlos Kontides na drugom i trećem mjestu, a bod više ima četvrtoplasirani Šveđanin Jesper Stalhein.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugo se čekalo na kopnu, iako je bilo pet do sedam čvorova vjetra, i nakon pet ponovljenih starteva uspijeli smo startati i odvoziti jednu regatu po vjetru od 12-15 čvorova. Super sam startao na lijevoj strani startne linije, ali vjetar je skrenuo u desno i u prvom dijelu plova to nije izgledalo najbolje. Odlučio sam se ipak boriti, vjerovao sam da će lijeva strana regatnog polja ipak povući, i to mi se isplatilo velikim promjenom smjera vjetra s lijeve strane, što me dovelo prvog na prvu oznaku. Vodstvo nisam ispustio do cilja", kazao je Tonči Stipanović, koji brani svjetsko srebro osvojeno lani.

Izvrsno je danas odjedrio i Daniel Mihelić, koji je u cilj ušao drugi za dvostruku hrvatsku pobjedu, a nakon tri plova Mihelić je na također vrlo visokom devetom mjestu.Šest mjesta u poretku u odnosu na prvi dan prvenstva napredovao je Filip Jurišić, koji je na 19. poziciji.

U Omanu se kvalifikacije jedre još dva dana, a potom će se flota u finalu podijeliti na zlatnu i srebrnu skupinu, s tim da će u zlatnu skupinu ići prva 63 kormilara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara