Sudačka komisija potvrdila grešku Ljubičića, uz zadovoljavajuću ocjenu prebacili ga u niži rang

Sudačka komisija potvrdila grešku Ljubičića,  uz zadovoljavajuću ocjenu prebacili ga u niži rang

Foto: Hina

SUDAČKA KOMISIJA Hrvatskog nogometnog saveza napravila je analizu suđenja u prvom kolu nove sezone Prve HNL te donijela zaključak kako je sudac Domagoj Ljubičić zbog prekršaja na Maglici trebao dosuditi kazneni udarac za Hajduk u dvoboju protiv Istre 1961. Anlizu donosimo u cijelosti:

"Uvidom u službenu dokumentaciju (Zapisnik o utakmici, Izvješće delegata te Izvješće o suđenju zaprimljeno od Kontrolora suđenja putem COMET sustava HNS-a) te pregledom video zapisa odigranih prvenstvenih utakmica 01. kola Prve HNL-e za natjecateljsku 2014./2015. godinu - jesenski dio obavljena je Analiza suđenja nogometnih sudaca te je utvrđeno sljedeće:
 
01. Kolo – odigrano 20.07.2014. god.
 
01/5 HAJDUK – ISTRA 1961 1 – 1
• suci: Domagoj LJUBIČIĆ (Os)
1. Tomislav PETROVIĆ (Os)
2. Goran PATAKI (Đa)
4. Mario ZEBEC (Cestica)
• kontrolor suđenja Josip STIPKOVIĆ (Zg)
 
86. min. – sudac utakmice je pogriješio u primjeni tehničke i stegovne mjere. Nije dosudio kazneni udarac za domaću momčad te nije opomenuo igrača gostujuće momčadi koji je skrivio prekršaj.
 
Kontrolor utakmice ocijenio je suca zadovoljavajućom ocjenom s jednom značajnom pogreškom sukladno Pravilniku o ocjenjivanju sudaca s napomenom da bi se suca ocijenilo dobrom ocjenom da nije bilo te značajne pogreške suca.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Sve ostale prvenstvene nogometne utakmice 01. kola odigrane su u duhu PNI i bez primjedbi na suđenje.
- Sve ostale ocjene nogometnih sudaca dobivene od Kontrolora suđenja prihvaćene su shodno Pravilniku o ocjenjivanju.
 
Napomena Povjerenika za suđenje Prve HNL Ivana Peraića:
 
1. Prilikom određivanja sudaca za 01. kolo Prve HNL vodio sam se logikom da odredim najbolje i najiskusnije nogometne suce koji su uvršteni na listu za suđenje i pomoćno suđenje Prve HNL za natjecateljsku 2014./2015. godinu.
 
2. Sudac navedene utakmice (Domagoj Ljubičić) dobro je sudio tijekom čitave utakmice i osim pogreške u 86. min. kada je propustio dosuditi prekršaj u kaznenom prostoru gostujuće momčadi što je „plod“ trenutne dekoncentracije i krivog postavljanja na terenu za igru.
3. Smatramo da ova pogreška suca nije usmjerena protiv HNK „Hajduk“ (Split).
 
4. Greške igrača ili trenera su sastavni dio nogometne igre gdje su i greške sudaca moguće bez ikakve zlonamjere da se ošteti bilo koji klub u Prvoj HNL.
 
5. Smatramo također da medijska priopćenja i izvještavanja budu korektnija te da se ne potenciraju samo greške sudaca i na taj način potiču javnost na sumnju u objektivnost koja otežava nogometnim sucima obavljanje njihove dužnosti na terenu za igru.
 
6. Sukladno Pravilniku o određivanju sudaca, čl. 12, sudac se stavlja na raspolaganje Povjereniku za suđenje nižeg stupnja natjecanja (Druga HNL) te kada ostvari zadovoljavajuću formu isti će se koristiti za suđenje Prve HNL."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara