Šuker: Ne možemo se kandidirati za EP bez garancija države. Jovanović: Garantiramo 100 milijuna kuna, ali za Split!

Foto: HINA

NAKON što je najavio podizanje tužbe protiv ministra Jovanovića, predsjednik HNS-a na prezentaciji što je potrebno za kandidaturu za organizaciju Eura 2020., zatražio je garancije Vlade, čiji je ministar sporta upravo Jovanović.

"Bili smo na sastanku kdo premijera Milanovića i rekao nam je da je kriza i kako nema novca za ovo, da bi Jovanović sutradan rekao: "Ako Šuker nađe 250 milijuna, neka napravi stadion". Ja sam tada rekao da sam za Zagreb. 
 
To je ping-pong: Bandić je kazao da je za Zagreb, a Jovanović da je za Split. HNS je ozbiljan savez, nama je najvažnije da se jedan takav stadion napravi i nemamo ništa protiv da to bude u Splitu, ako će država dati garancije" otkriva Šuker kako nema ništa protiv da "Nacionalnog stadiona" u Splitu.
 
Ali, da bi do toga došlo, stadion u Splitu, kao i gradska infrastruktura, trebali bi doživjeti značajnu obnovu i poboljšanje, a Damir Vrbanović objasnio je zašto se Šuker u Splitu nije sastao s gradonačelnikom Baldasarom, nego sa županom Ževrnjom.
 
"Poslali smo pismo, ja sam ga potpisao. U njemu smo naveli da smo kandidirali Zagreb i Split, da ga molimo za strpljenje i da vidimo što grad sve treba ispuniti. Ali, ako država ne da garanciju, o kojoj bi on uopće razgovarao sa Šukerom? Poslat ćemo pismo Vladi da je stigla dokumentacija, tražit ćemo financijsku garanciju. Ako stanu iza svega, nitko sretniji od nas da se u Splitu izgradi stadion."
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Do 25. travnja je rok za dobivanje garancije i određivanje grada kandidata. Uefa će preko svojih promatrača pratiti sve što se događa u Hrvatskoj.
 
Oglasio se i ministar Jovanović: "Država će dati garancije za Split, i to za iznos od 100 milijuna kuna, pri čemu će jednu trećinu snositi Grad Split, jednu HNS, a jednu država."
 
Naravno, troškovi bi trebali biti veći od spomenutih 100 milijuna kuna. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara