Šuker na turneji po BiH: U Sarajevu žicao glas za IO UEFA-e, u Mostaru dočekan ovacijama

Šuker na turneji po BiH: U Sarajevu žicao glas za IO UEFA-e, u Mostaru dočekan ovacijama

Foto: N/FS BiH

PREDSJEDNIK Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u petak je boravio u Sarajevu gdje se sastao s čelnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a osim o suradnji dvije nogometne organizacije razgovaralo se i o eventualnoj potpori koju Šukeru može dati N/FS BiH kako bi bio izabran u Izvršni odbor UEFA-e.

"Drago mi je da sam došao kod prijatelja. Zajedno smo bili u Brazilu, a nadam se da ćemo zajedno i u Francusku. Ova dva saveza su surađivala i ranije, a tako ćemo nastaviti i u budućnosti. Nadam se da ću dobiti potporu Nogometnog saveza BiH pri glasovanju za Izvršni odbor UEFA-e", izjavio je Šuker, a prenosi službena stranica BiH saveza.

Predsjednik N/FS BiH Elvedin Begić o eventualnoj se potpori Šukeru nije izravno očitovao, a kazao je kako uvijek ima prostora za napredak u suradnji dva saveza iako je ona i do sada bila dobra.

"HNS nam je uvijek bio spreman pomoći, posebice pri odlasku na Svjetsko prvenstvo gdje su imali više iskustva od nas, a vežu nas i razni zajednički projekti", kazao je Begić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni odbor UEFA-e u siječnju je imenovao 12 kandidata za članove tog tijela od kojih će biti izabrano sedam. Uz Šukera kandidati su i Mađar Sándor Csányi, Portugalac Fernando Gomes, Norvežanin Yngve Hallen, Velšanin Trefor Lloyd Hughes, Škot Campbell Ogilvie, Islanđanin Geir Thorsteinsson i Turčin Servet Yardimci.

"Ako budem izabran, zastupan ću interese malih naroda. Naš glas vrijedi jednako kao i glas Njemačke, Engleske ili Španjolske", dodao je Šuker.

Izbori su zakazani za 24. ožujka u Beču, a članovi IO UEFA će se birati na razdoblje od četiri godine.

Hercegovci Šukera dočekali ovacijama: "Zrinjski i Mostar imaju osobiti značaj za hrvatski nogomet i HNS"

Šuker je nakon Sarajeva posjetio i Mostar gdje je posjetio HŠK Zrinjski i HNK Široki Brijeg i najavio da će im donirati po 75 000 kuna i po 50 lopti za mlade kategorije.

Šuker je burno pozdravljen kada je ušao u dvoranu mostarskog hotela Mepas gdje je sudjelovao na proslavi 110. obljetnice od utemeljenja HŠK Zrinjskog iz Mostara. U obraćanju je predsjednik HNS-a čestitao mostarskom klubu na vrijednom jubileju, te je istaknuo važnost mostarskog i širokobriješkog kluba za hrvatski nogomet i savez kojemu je na čelu.

"To su dva kluba u Bosni i Hercegovini koji imaju osobiti značaj za hrvatski nogomet i Hrvatski nogometni savez", rekao je Šuker.

Predsjednik uprave Zrinjskog Marin Raspudić je Šukeru darovao dres Zrinjskog i zahvalio se na potpori.

Na 110. obljetnici utemeljenja Zrinjskog nazočili su brojni uglednici u BiH uključujući hrvatskog člana BiH Predsjedništva Dragana Čovića i predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara