Šuker oprao Jovanovića i najavio tužbe: Žao mi je, ali moramo staviti točku na i!

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u razgovoru za RTL Danas žestoko je kritizirao ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, koji je "birokratima iz HNS-a, FIFA-e i UEFA-e" poručio da prestanu neumjesno optuživati Vladu RH za koju tvrde da se miješa u hrvatski nogomet. Šuker je najavio i prve tužbe protiv Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. 

"Ići ćemo s tužbama, ali pričekajte malo. Vidjet ćemo tko to radi u hrvatskom nogometu, a tko to samo priča. Žao mi je, ali moramo staviti točku na i", rekao je Šuker.

"Ministar je birokrat koji mora raditi za dobrobit hrvatskog naroda, a ne da dijeli packe. Njegov je posao da pomaže narodu", nadodao je Šuker.

Rat koji traje između HNS-a i Vlade RH ušao je nedavno u novu fazu zbog rješenja Sportske inspekcije, koja je naredila HNS-u da ukine Lokomotivi prvoligašku licencu. HNS se obratio za pomoć UEFA-i i FIFA-i koje su zdušno stale iza krovne kuće hrvatskog nogometa.

"Zašto nam na utakmice ne dolazi predsjednik republike, zašto nam ne dolazi premijer? Zašto ministar sporta proziva samo nogomet?", pitao se Šuker, koji je najavio i ukidanje Udruge prvoligaša. Isto tako, predsjednik HNS-a stao je na stranu Zdravka Mamića. Šuker tvrdi kako bi Mamićev odlazak iz Dinama bio katastrofalan za hrvatski nogomet.

"Daj Bože da ima više Mamića u hrvatskom nogometu", poručio je Šuker.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara