Šuker priznao: Zagreb je kandidat za domaćina Eura i stadion za 55 tisuća ljudi!

Foto: Tonči Plazibat / Cropix

HRVATSKA je opet u borbi za domaćinstvo velikog nogometnog natjecanja. Propala kandidatura za Euro 2012 tek je potisnuta iz sjećanja, a Davor Šuker pobudio je nadu da bi za sedam godina na jednom od hrvatskih stadiona navijači mogli gledati utakmice najboljih europskih reprezentacija.

Šuker je u Dubrovniku na UEFA-inom "balu" službeno objavio da je Hrvatska kandidat za organizaciju Eura 2020., koje će se igrati u čak 13 zemalja. U Dnevniku 3 predsjednik HNS-a potvrdio je sumnje kako je već unaprijed Zagreb dobio utrku pred ostalih hrvatskim gradovima.
 
"Ima 32 grada kandidata, imamo 4-5 mjeseci da vidimo koje su mogućnosti Hrvatske. Volio bih da to možemo ispuniti jer Hrvatska je u Top 10 , treća zemlja 1998., i zaslužuje pravi stadion. Ili da idemo u neke pomoćne modele koje ćemo naći, ali nadam se da će EU, Uefa i Vlada pomoći. Imamo Maksimir i Poljud, a drago nam je i da Mišković želi stadion u Rijeci", rekao je Šuker, a onda potvrdio kako je Zagreb njegov favorit.

"Po meni je najvjerojatnije Zagreb, jer je na kraju glavni grad i ima najveće mogućnosti i kapacitete. Jer znamo da kapacitet stadiona mora biti 55 tisuća ljudi", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara