Šuker se ulizuje Platiniju: "U svim Vašim odlukama osjećamo ljubav prema nogometu"

Foto: Tonči Plazibat / Cropix

DAVOR ŠUKER u još je jednome odlično zamijenio Vlatka Markovića na čelu HNS-a. Nakon preuzimanja Saveza, Šuker je nastavio njegovati prijateljske odnose sa čelnikom UEFA-e, dobrim starim "Presidenteovim" prijateljem "Mišelom" Platinijem.

Šuker i njegov suvladar Vrbanović u Dubrovniku su dočekali predsjednika UEFA-e Michela Platinija i brojnu svitu iz svih europskih nogometnih saveza, koji će do vikenda održati Kongres i nekoliko važnih rasprava i sastanaka.

Predsjednici i glavni tajnici svih Uefinih članica, kao i vodeći ljudi Uefe na čelu s predsjednikom Michelom Platinijem, na dvodnevnom će TEP (Top Executive Programme) Strateškom sastanku razgovarati o ključnim nogometnim temama i izazovima s kojima se suočava europski nogomet. Na dnevnom redu su, između ostaloga, sustavi klupskih i reprezentativnih natjecanja te odnosi s drugim konfederacijama i Fifom.

"S iskrenim zadovoljstvom želim Vam toplu dobrodošlicu u Hrvatsku i ovaj čaroban grad - Dubrovnik. Zahvaljujući veličanstvenoj arhitekturi i čarobnom krajoliku, nevjerojatnim zidinama i tvrđavama, prekrasnom Stradunu, važnim muzejima i slavnim festivalima, Dubrovnik je danas jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na svijetu. Dopustite mi u ime Hrvatskog nogometnog saveza reći kako smo oduševljeni što Vas možemo ugostiti upravo ovdje", recitirao je Šuker.

"Prema brojevima nismo veliki savez, no zemlja smo s velikim rezultatima i nevjerojatnom strašću za nogometom. Kao takvi, oduševljeni smo putem kojim kroči UEFA pod vodstvom gospodina Michela Platinija jer osjećamo u svim Vašim odlukama ljubav prema nogometu i poštovanje prema svim nacijama, neovisno o njihovoj veličini ili financijskom utjecaju", dodao je.

Platini je pozdravio prisutne i zahvalio na gostoprimstvu HNS-a, a nakon sastanka odali su se ljepotama Grada uz večeru na Banjama.

Nakon završetka Strateškog sastanka, u četvrtak i petak će u Dubrovniku zasjedati Izvršni odbor Uefe. Na njemu će se, među brojnim temama, naći i ona o domaćinima Eura 2020. godine. Šuker i Vrbanović bili su tajnoviti po pitanju hrvatske kandidature, a lijepe riječi upućene Platiniju mogle bi značiti i početak kampanje i lobiranja kako bi se koja utakmica velikog natjecanja odigrala i u Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara