Švedska nije zaboravila Turinu: Navijači AIK-a snimili pjesmu posvećenu hrvatskom vrataru

Švedska nije zaboravila Turinu: Navijači AIK-a snimili pjesmu posvećenu hrvatskom vrataru

Screenshot (Twitter, GNKDinamo)

DANAS, 2. svibnja, prva je godišnjica smrti hrvatskog vratara Ivana Turine, koji je preminuo u 33. godini od srčanog udara.

> Prva godišnjica iznenadne smrti Ivana Turine

Švedski AIK, posljednji Ivanov klub, nije zaboravio vratara s kojim su malo prije smrti potpisali ugovor do 2016. godine.

"Ivane, hvala na svemu", poruka je koja stoji na AIK-ovoj stranici čiji su nogometaši danas prije treninga odali počast bivšem suigraču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turinu nisu zaboravili ni AIK-ovi navijači. Snimili su pjesmu posvećenu Ivanu, a u njegovu čast neće navijati prvih 27 minuta na sljedećoj utakmici 5. svibnja protiv Helsingborga (op.a. 27 je broj koji je na dresu nosio Turina). Istog tog dana će objaviti pjesmu koju su posvetili prerano preminulom hrvatskom vrataru.

 

Dinamo: Ivan Turina je bio čovjek velikog srca i živjet će vječno

"Njegov tragičan odlazak šokirao je tog 2. svibnja 2013. sve one koji su Ivana poznavali od malih nogu, koji su imali priliku s njim surađivati ili oni koji su ga poznavali tek s nogometnih travnjaka. Ivan Turina bio je veliki čovjek, veliki vratar koji je karijeru, nažalost puno prerano, završio u švedskom AIK-u, klubu kojem je puno značio. Baš kao i Dinamu, njegovom klubu koji je volio i u kojem je počeo svoju nogometnu karijeru i proveo brojne godine. Svojim pristupom i karakterom postao je miljenik zagrebačke publike, bio je čovjek velikog srca i imao je poseban odnos s navijačima modroga kluba", piše Dinamo, klub u kojem je Turina počeo karijeru, i dodaje:

"Dok god Ivan živi u sjećanjima svih onih koji su ga poznavali, voljeli i cijenili, nikada neće pasti u zaborav. Baš suprotno, tako veliki ljudi kao što je bio naš Ivan živjet će vječno i ostati svima u sjećanju kao nezaboravna imena i neizbrisiv trag u povijesti modroga kluba i životima svih nas."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara