Svi u Rakitićevo selo na veliku slavonsku nogometnu feštu: Iz Sikirevaca kreće kolona put Osijeka!

Foto: Čitatelji Indexa

NK SIKIREVCI i navijačka grupa Korovi Sikirevci, iz mjesta nedaleko od Županje, u subotu organiziraju druženje i polazak u Osijek na utakmicu Hrvatska - Mali.

Druženje će se održati na igralištu "Plac" u centru sela, koje je nedavno stradalo od poplava, i gdje su navijači stali na prvu crte obrane od nabujale Save, te danonoćno dežurali zajedno na nasipu, pazeći da ne popusti i poplavi njihovo i okolna sela.
 
Sikirevčani će ugostiti prijatelje iz bosanskog Žepča s kojima ih veže počasni građanin mjesta Ivan Rakitić. Posebno treba istaknuti kako je jedno takvo druženje već spojilo jedan bračni par između mještanina Sikirevaca i mještanke Žepča. 
 
Inače, od 500 obitelji u ovom mjestu,  čak 60 ih se prezivaju Rakitić. Najčešće ime muških Rakitića u selu je Ivan. A u njihovom klubu karijeru je kao dječak započeo i istoimeni hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.
 
 
Na ovom okupljanju očekuje se između 300 do 400 ljudi, koji će svi zajedno u koloni krenuti ka Osijeku bodriti Ivana Rakitića i Hrvatsku.
 
Cijelo mjesto posvećeno je osobi koja iz njega potječe i na koju su svi ponosni: Na samom ulazu u selo nalazi se jumbo plakat sa slikom Ivana Rakitića, na tribini nogometnog kluba je grafit s likom Ivana Rakitića, a u prostorijama kluba Ivan također ima svoj kutak.
 
Planirani polazak za Osijek je u 12 sati, a okupljanje navijača počinje već od 10 sati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara