Tko će nositi hrvatsku zastavu u Londonu: "Trenutno nema izglednih kandidata"

Tko će nositi hrvatsku zastavu u Londonu: "Trenutno nema izglednih kandidata"

Foto: AFP

NOSITI zastavu na Olimpijskim igrama oduvijek je bila čast za hrvatske sportaše, ali i njihove matične saveze. Od 1992. godine pa sve do Pekinga 2008. trajala je pomama i nemilosrdna borba tko će biti hrvatski stjegonoša.

"Nema izglednih kandidata"

Pred početak OI u Londonu ni traga ni glasa od saveza, a kamoli od sportaša. Stoga, postavlja se pitanje, tko će nositi hrvatsku zastavu na Olimpijskom stadionu u Londonu?

"9. srpnja Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora će odlučiti tko će nositi zastavu na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu", za Index je potvrdila glasnogovornica HOO-a, Manuela Sentđerđi.

Prije nekoliko dana započela je kampanja za odabir stjegonoše, a HOO će odlučiti nakon što im pristignu svi ispunjeni upitnici koji su poslani sportskim savezima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne možemo trenutno nagađati tko bi to mogao biti. Svaki savez ima svoje prijedloge, oni su logični, ali imate recimo Hrvatski streljački savez koji ne može predložiti svog sportaša budući da dan nakon otvaranja Olimpijskih igara ima natjecanje", rekla je Sentđerđi.

"Trenutno nema nikoga za koga bismo mogli reći da će 99 posto nositi hrvatsku zastavu na otvaranju", poručila je za kraj Sentđerđi.

Zastavu nosili Ivanišević, Bukić, Primorac, Šimenc, Balić...

Inače, 1992. godine na prvim Olimpijskim igrama na kojima je Hrvatska sudjelovala zastavu je nosio Goran Ivanišević. Njega je naslijedio Perica Bukić 1996. u Atlanti, a 2000. godine čast je pripala Zoranu Primorcu. Na OI u Ateni 2004. godine hrvatsku zastavu nosio je Dubravko Šimenc, a 2008. godine u Pekingu Ivano Balić.

Tko će postati šesti hrvatski stjegonoša doznat ćemo 9. srpnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara