U Red Bullu ogorčeni novim pravilima razmišljaju o istupanju uz F1: Postoji granica do koje ćemo ići!

Foto: Guliver Image/Getty Images

F1 MOMČAD Red Bulla proteklih je godina dominirala Formulom 1, no s novim pravilima za aktualnu sezonu stigli su problemi za austrijsku ekipu. U Red Bullu su nezadovoljni novim normama, a posebno su ogorčeni nakon što je njihov vozač Daniel Ricciardo diskvalificiran s osvojene druge pozicije po završetku utrke u Melbourneu.

Na tu odluku FIA-e uložena je žalba, uz obrazloženje vlasnika ekipe Dietricha Mateschitza: "Trebate znati kako je FIA momčadima dostavila senzore koji su od početka testiranja nudili netočne podatke. Mi možemo dokazati kako je sve što smo radili bilo u granicama dozvoljenog."

Nije cilj postavljati rekorde u potrošnji i tiho pričati
 
"Formula 1 mora biti ono što je uvijek i bila, top disciplina automoto sporta", vapaj je Mateschitza, uz komentar na pad atraktivnosti s novim pravilima: "Nismo tu da bi postavljali rekorde u potrošnji goriva i nije cilj moći tiho pričati tijekom utrke, a da je najveće uzbuđenje škripa guma."
 
"Apsurdno je da smo sekundu sporiji nego lani, GP2 serija na kraju nudi više borbe i utrkivanja, skoro su jednako brzi po krugu s upola manjim budžetima", ističe za Kurier ovaj austrijski milijarder, uz poruku za kraj vezanu uz budućnost Red Bulla u Formuli 1.
 
Odluka o žalbi 14. travnja
 
"Postoji granica do koje ćemo ići, s tim da ovdje nije riječ o ekonomskoj isplativosti već su razlozi našeg ostanka u F1 vezani uz sportske vrijednosti, politički utjecaj i slične stvari", zaključak je Mateschitza, koji je tako jasno dao do znanja da postoji značajna mogućnost istupanja iz sporta kojim dominiraju posljednje četiri godine, mada se sve može shvatiti i kao svojevrstan pritisak na FIA-u uoči odluke na žalbu vezanu uz diskvalifikaciju Ricciarda, koja će biti objavljena 14. travnja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara