UEFA o Kovačevom popisu: Jedvaj može biti srce hrvatske obrane, a Pjaca vođa nove Hrvatske

Foto: Guliver Image/Getty Images

NIKO KOVAČ objavio je jučer popis nogometaša na koje računa za utakmice s Ciprom i Maltom, a na njemu je nekoliko novih imena. UEFA, krovna europska nogometna organizacija, posebnu pozornost posvetila je Alenu Haliloviću, Tinu Jedvaju, Marku Pjaci i Mariju Pašaliću.

"Halilović je možda najveći talent u posljednjih 20 godina u Hrvatskoj. Sada ima 18 godina, a ostat će zapisano da je sa 16 godina i 133 dana postigao prvi gol u hrvatskom prvenstvu. U Dinamu je izazvao usporedbe s Lukom Modrićem i Lionelom Messijem, pa nije bilo iznenađenje što je po njega došla Barcelona", stoji u tekstu na službenoj stranici UEFA-e.

"Jedvaj je sa 17 godina upao u prvu momčad Dinama, a zatim je Roma brzo reagirala. Sada je na posudbi u Bayeru. Čvrst, jak i brz, Jedvaj bi godinama mogao biti srce hrvatske obrane."

"Pjaca je sa samo 19 godina označen kao potencijalni vođa buduće Hrvatske. Krase ga brzina, vještina, pamet i kreativnost. Pašalić, koji je brz, inovativan i sa sjajnim osjećajem za gol, svoje kvalitete će ove sezone pokazivati u Elcheu, gdje igra na posudbi iz Chelseaja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara