Upitan Eurobasket u Ukrajini, Poljska želi preuzeti organizaciju

Foto: Guliver Image/Getty Images

Politička kriza u Ukrajini dovela je u pitanje održavanje Eurobasketa u toj državi sljedeće godine, a i prije pojave mogućnosti rata FIBA nije bila zadovoljna ukrajinskim aktivnostima po pitanju pripreme natjecanja. 
 
Cijeloj situaciji ne pomaže ni činjenica da je predsjednik Ukrajinskog košarkaškog saveza navodno blizak sa nedavno svrgnutim predsjednikom Ukrajine Viktorom Janukoviče. U svemu je priliku vidjela Poljska i predložila preuzimanje organizacije Eurobasketa, kojeg su ugostili 2009. godine.
 
"FIBA bi voljela prebaciti Eurobasket u neku drugu zemlju, ali Ukrajina je već platila polovicu iznosa za organizaciju prvenstva i FIBA bi joj morala vratiti taj novac ako joj oduzme domaćinstvo. Zato smo ponudili FIBA-i dobro rješenje: mi bismo bili glavni organizatori, a Ukrajini bi ostala jedna od četiri skupine", riječi su predsjednika Poljskog košarkaškog saveza Gregorz Bachanski.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Na kraju bi se u organizaciju uključila i Češka s domaćinstvom jedne skupine dok bi se u Poljskoj odigrale dvije skupine prvog kruga i završnica. Poljski argument u ovoj situaciji je i nedavna zajednički organizirana velika nogometna smotra.
 
"Naše su zemlje tijekom nogometnog Eura 2012. pokazale da su sposobne zajednički organizirati natjecanje", poruka je Bachanskog.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara