Vapaj Pletikose: Podržite Hrvatsku! Briga nas tko vodi HNS, nama je jedino važan uspjeh reprezentacije!

Foto: Getty images

STIPE PLETIKOSA prokomentirao je očajnu atmosferu oko hrvatske reprezentacije.

"U 15 godina uvijek je bilo ovakvih kriznih faza, ali ovakva količina negative, to mi je nešto novo i žalosno. U inozemstvu su se uvijek divili našem entuzijazmu i patriotizmu, privrženosti reprezentaciji. Razočaran sam atmosferom oko reprezentacije, pogotovo narušavanjem kulta Vatrenih, a na čijoj smo snazi gradili uspjehe. Mi smo mala država, nema puno velikih igrača, ali smo zanosom i osjećajem pripadnosti nadoknađivali manjak prema većima i moćnima. Taj prkos i ponos Hrvata meni je bilo nešto najvažnije na svijetu, jer sam znao da je to tajna snage kojom se uspješno suprotstavljamo velikima", rekao je za SN.

"Što se tiče ljudi koji vode HNS-a, nas u reprezentaciji ne zanima tko je protiv koga, zašto, gdje i kako, nego samo da Hrvatska ostvari rezultate koje objektivno može. Siguran sam da Štimac želi najbolje, ali kao i prethodnici ima uspješnih i krivih postavki. Međutim zbog predrasuda svi jedva čekaju njegov krivi korak. Nećemo si lagati, nismo ove godine bili pravi, a sada mi se čini da je ključno što nemamo kompaktnost, a nje nema bez kontinuiteta sustava igre i igračkih izbora. To je preduvjet automatizmu, uigranosti i na tome se mora sigurno poraditi. No, ponavljam, koliko je izbornik odgovoran, toliko smo i mi igrači"

"Više nema mjesta pogrešci, svaki daljnji potez mora biti siguran u kontekstu poboljšanja igre reprezentacije. Zato se i nadam da će svi zaboraviti barem idućih mjesec dana na sve animozitete i podržati Hrvatsku, jer ne vidim kako bismo bez tog jedinstva nadvladali ovaj krizni trenutak."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara