Vojvodina prijeti razbijanjem SEHA lige: Previše se toga odlučuje u Zagrebu!

Foto: Screenshot

NIJE DUGO trebalo čekati da u novoj, trećoj sezoni regionalne rukometne lige dođe do prvih problema s natjecanjem.

Iz Srbije stiže informacija kako bi RK Vojvodina uskoro mogla napustiti natjecanje.

Već nakon dva odigrana kola novosadski klub zaprijetio je istupanjem iz lige jer nisu ostvareni obećani prijenosi utakmica. Prema pisanju srpskih portala, čelnici Vojvodine već su pokrenuli pregovore oko povratka u srpsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka su kotroverzan projekt pratila otkazivanja utakmica, problemi s rasporedom i putovanjima na gostovanja, a oni financijski naizgled su bili rješeni dolaskom bogatog sponzora lige ruskog Gazproma. Nove probleme uzrokovali su odnosi unutar lige.

"Nećemo više igrati SEHA ligu. Da smo znali kakvi su odnosi, odbili bismo je kao i prošle godine. Gazprom je da milijun i pol eura SEHA ligi, da bi se takozvani direktor lige igrao policajca i određivao kada može biti tv-prijenosa, a kada ne. Jedino Srbija nema sređena tv prava. Vojvodina je htjela na svoju ruku ugovoriti prijenos s RTV Vojvodine ali nam je zabranjeno. Obećani su nam prijenosti, ta je činjenica ugovorena sa našim sponzorima, pretrpjeli smo štetu zbog utakmice sa Brestom. Tražit ćemo naknadu štete od SEHA lige i smjenu direktora lige Siniše Ostojića. U suprotnom istupamo iz lige", rekao je predsjednik Vojvodine Milan Đukić za "Sportski Žurnal".

"Središte lige je u Zagrebu, direktor SEHA lige je iz Zagreba, Agencija za tv prava koja ne radi svoj posao je iz Zagreba. Agencija za transport i hotele, koja ucjenjuje srpske hotelijere i prevoznike tražeći postotke, je, ne biste vjerovali, isto iz Zagreba. To je previše. Problem je i što je liga krenula, a gomila stvari nije rješena. Mi ćemo rješiti neke", dodao je Đukić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara