Vulić: Izgubio je nogomet! Kek: Čestitke svima, bilo je nemoguće igrati

Vulić: Izgubio je nogomet! Kek: Čestitke svima, bilo je nemoguće igrati

Foto: Hina, RNK Split

POŽRTVOVNO su se borili igrači Splita i Rijeke na potpuno potopljenom terenu Parka mladeži (1:1). U nenogometnim uvjetima, nekoliko odličnih akcija i obećavajućih poteza ostali su u drugom planu. Utakmicu je pratilo svega 86 gledatelja. 

Na vodeći pogodak Kvesića nogometaši Rijeke odgovorili su pogotkom Balaja za podjelu bodova na Parku mladeži. Balaj se iskupio za promašeni jedanaesterac.

"Jedina misao poslije ove utakmice su čestitke igračima obiju momčadi koji su igrali u ovim uvjetima. Zapucali smo prevelike prilike da bismo mogli nešto više, ali doista je bilo nemoguće igrati u ovim uvjetima. Imali smo neku nadmoć, u drugom poluvremenu dobro odgovorili na vjetar... Sada imamo nekoliko dana za odmor nakon teške serije utakmica i nadamo se da će se uvjeti normalizirati kako bismo mogli govoriti napokon o nogometu", rezimirao je Matjaž Kek, trener Rijeke. 

Trener Splita Zoran Vulić rezultat smatra realnim, ali ističe da je poražen - nogomet.

"Nogomet se nije mogao igrati  i svi koji ga volimo, izgubili smo. Moram biti iskren i reći kako je u ovom trenutku ovakav teren vjerojatno nama više odgovarao. Prvih 20-ak minuta oni su bili bolji, kvalitetniji, poslije smo se mi malo vratili i ulaskom Kvesića uspostavili smo kontrolu igre. To je urodilo plodom, no kad sve zbrojim i oduzmem rezultat je realan. Ipak, ne mogu se oteti dojmu da smo njihov gol mogli obraniti; centaršut Tomečaka smo trebali blokirati, a onda je uslijedila fantastična reakcija Albanca Balaja"

Uslijedilo je neizbježno pitanje jesu li Crveni bili za odigravanje ili odgodu susreta.

"Osobno, nisam htio da se igra, ali ja tu ne odlučujem. Zna se tko o tome odlučuje i ne bih se htio miješati. Odluka je bila takva, a mi smo odigrali korektno"

Sudac Mlakar?

"Ne volim komentirati suđenje. Sudac nije svirao penal, stoga ja smatram da penala nije ni bilo. Iako, s moje pozicije izgledalo je da je bio penal i nad Cikalleshijem i nad Jugovićem"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara