Zajednica ekipnih športova Splita podržala borbu Bijelih za ravnopravnost: "Svi smo mi Hajduk!"

Zajednica ekipnih športova Splita podržala borbu Bijelih za ravnopravnost: "Svi smo mi Hajduk!"

Foto: Hina

POVODOM posljednjih događaja u hrvatskom nogometu i novih istupa Hajduka vezano uz sudačke greške na njihovu štetu i neravnopravan položaj u Prvoj HNL oglasila se i Zajednica ekipnih športova Splita. Priopćenje s naslovom "Svi smo mi Hajduk" prenosimo u cijelosti.

"Zajednica ekipnih športova Splita podržava čelništvo Hajduka u borbi za ravnopravan položaj splitskog kluba unutar Hrvatskog nogometnog saveza. Marginalizacija splitskog velikana u okvirima Kuće nogometa je nevjerojatna, pogotovo jer je i sportskom laiku uočljivo da za splitski klub postoji samo "batina" nikad "mrkva" te da za svaki pokušaj podizanja glasa za primjeren status kluba u samom natjecanju HNL-u, kao i za regularnije uvjete natjecanja hajdukovci budu drastično kažnjeni.
 
O ulozi Hajduka u hrvatskom sportu ne bismo trebali puno objašnjavati, radi se o klubu bogate tradicije koji je kao brend poznat i u svijetu. Ogroman broj vjernih navijača iz utakmicu u utakmicu pokazuju odanost svom klubu dolaskom na utakmice, ali baš primjer Hajduka pokazuje i uopće odnos splitskih klubova unutar hrvatske sportske obitelji. Mi najbolje znamo da smo svi zajedno marginalizirani i da u ovim danim teško preživljavamo, kao i da nam treba uložiti ogromnu energiju kako bi klubovima osigurali samo minimum uvjeta za opstanak. Pa velike hrvatske tvrtke, koji svoju zaradu ostvaruju i u Dalmaciji i Splitu, sustavno zaobilaze splitski ekipni šport i iz godine u godine nam poručuju da se potencijalna sponzorska korist nalazi u nekim drugim sredinama udaljenim od Splita.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zajednica ekipnih športova razumije neravnopravan položaj Hajduka i podržava ga u borbi za pravednost, koju uostalom sama vodi, kako bi vratila splitskom sportu sjaj i uspješnost iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća. Ovakav sustav nam tek pokazuje da je splitski bazen crpilište darovite djece i rad u našim klubovima se pretvara u "osnovno školstvo", bez mogućnosti povrata uloženog (ne misli se na novac nego na potrebu građana Splita da gledaju našu dicu kako igraju za svoje klubove)
 
Stoga Hajduk, a i svi ostali splitski klubovi, moraju bit uporni u borbi za ravnopravniji položaj splitskog sporta na svim razinama."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara